Nikola Jokić i Lebron Džejms
Foto: Tanjug/AP Photo/Yannick Peterhans)

Los Anđeles Lejkersi se nisu sakrili, nisu odigrali kukavički, pa će u prvoj rundi plej-ofa ići na aktuelne šampione - ekipu Denver Nagetsa.

Završili su Lejkersi kao osmi na tabeli posle 82 utakmice, pa su ponovo kroz plej-in omrali da izbore svoje mesto među osam najboljih. Za rivala su imali Nju Orleans Pelikanse i to u gostima, a slavili su sa 106:110 i tako izborili sedmu poziciju, te najmanje četiri okršaja sa Denverom i Nikolom Jokićem.

Mogli su Lejkersi i malo da kalkulišu, jer da su izgubili od Pelikansa morali bi da pobede Sakramento u borbi za osmo mesto, ali bi onda u prvoj rundi mogli da idu na Oklahomu. Međutim, „jezeraši“ su odigrali sportski, nisu hteli da rizikuju i kalkulišu, pa su na Denver naleteli odmah na startu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako se pitate zašto bi Lejkersima više odgovarala Oklahoma nego Denver – odgovor je jednostavan. Tim iz Los Aneđelesa nema pobedu nad Nagetsima na poslednjih osam duela, a u prošlogodišnjem finalu konferencije počišćen je sa 4-0 u seriji.

Sa Tanderima je priča mnogo drugačija. Lejkersi ove sezone imaju skor 3-1 sa Oklahomom, koja jeste sve iznenadila i osvojila prvu poziciju na Zapadu, ali je i dalje poprilično neiskusna ekipa i mnogi misle da će biti i te kako ranjiva u plej-of.

S druge strane, Denver je branilac titule, Nikola Jokić cele sezone igra u MVP ritmu, a i ostali igrači su u veoma dobroj formi, te će ovo biti ozbiljan zalogaj za Lejkerse.

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Ne može se reći da Denver nije favorit, pogotovo zato što znamo šta se desilo prošle sezone, ali Lebrona Džejmsa i drugare nikako ne treba otpisati, pogotovo ne sada kada treba da budu maksimalno motivisani za osvetu.

„Aktuelni su šampioni i shvatamo koliko će to težak duel biti. Probaćemo da im otežamo. Malo ćemo se odmoriti pa onda idemo da se spremamo za tu seriju koja će biti teška za nas“, rekao je Lebron posle meča sa Pelikansima.

Svestan je da će detalji odlučiti konačnog pobednika i da Lejkersi moraju da budu na vrhuncu ako žele da zaustave Jokića i Nagetse.

„Imaju već godinama veoma jak domaći teren. Imaju MVP u timu, imaju nekoga ko zatvara utakmice, imaju đavolski dobrog trenera, igrače visokog nivoa. Moramo da igramo košarku bez greške. Ako mi budemo igrali najbolje, ako oni budu igrali najbolje biće to utakmica na dva ili tri poseda“, završio je Džejms.

Nikola Jokić i Lebron Džejms Foto:Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver je jedini tim protiv kojeg Lebron ima negativan skor u karijeri, pa će to biti još jedan razlog zbog kog će dodatno zapeti.

„Kralj“ u pohodu na rušenje šampiona neće moći niti biti sam. Tim Lejkersa je sličan kao prošle sezone, mada je utisak da je za nijansu jači. Lebron vodi glavnu reč, iako ima 39 godina, a Entoni Dejvis ako ostane zdrav biće druga zvezda. Ostin Rivs i Dianđelo Rasel će imati ogromnu ulogu u plej-ofu i moraće da povuku ako misle da Lejkersi budu konkurentni za najviše ciljeve, a prvi je da se pobedi Denver.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz pomenute, Denver treba da se čuva i Ruija Hačimure, koji je u mnogo situacija prošle sezone bio glavni defanzivac na Jokiću, ali to nije baš bila najbolja opcija za „jezeraše“. Razlika u odnosu na prošlu sezonu jeste ta što je sada Spenser Dinvidi glavna opcija sa klupe, iako su mu brojke i te kako pale nakon odlaska iz Bruklina. Tu su još i Džekson Hejs, Tauran Prins, Gejb Vinsent i ostali, dok je Kristijan Vud još od kraja februara van terena, a povređen je i Džered Vanderbilt.

U ovom trenutku, Jokić i Denver jesu favoriti, deluje da njima više ide na ruku što se igra na četiri dobijene, ali posao neće biti nimalo lak.

Takođe, Nagetsi su u prednosti i zbog domaćeg terena, gde će odigrati minimum dve, a maksimum četiri utakmice u ovoj seriji, a znamo da to ume da bude i te kako važno u plej-ofu, pogotovo Denveru.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

U svakom slučaju, čeka nas mnogo uzbuđenja i drame, Lejkersi će biti silno motivisani, a na Jokiću i Nagetsima je da ih „ohlade“ i pokažu da su trenutno bolji tim.


Raspored mečeva Denvera i Los Anđelesa

1. Denver Nagets – Los Anđeles Lejkers, 21. april (02.30)

2. Denver Nagets – Los Anđeles Lejkers, 23. april (04.00)

3. Los Anđeles Lejkers – Denver Nagets, 26. april (04.00)

4. Los Anđeles Lejkers – Denver Nagets, 28. april (02.30)

Ukoliko bude potrebe

5. Denver Nagets – Los Anđeles Lejkers, 30. april (vreme nepoznato)

6. Los Anđeles Lejkers – Denver Nagets, 03. maj (vreme nepoznato)

7. Denver Nagets – Los Anđeles Lejkers, 05. maj (vreme nepoznato)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar