"Nikola Jokić je najbolji igrač svih vremena, radi sve što i Lebron Džejms, ali efikasnije i sa manje izgubljenih lopti", smatra Saša Pavlović.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Kakve reči Saše Pavlovića o srpskom centru… Najčešće se nižu pohvale na račun Nikole Jokića, ima i legendi košarke koje ga ne vide kao trenutno najboljeg, a Saša Pavlović je otišao korak dalje.

Bivši NBA igrač, koji je proveo 10 godina u najjačoj ligi sveta, smatra da je centar Denver Nagetsa igrački najbolji svih vremena. I to nije tek tako rekao, već je detaljno obrazložio, i kao neko ko je bio deo NBA celu deceniju, njegove reči imaju drugačiju težinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne postoji način da se on zaustavi. Ti si sad trener protivničke ekipe, jednostavno nema rešenja, njega ne možeš da udvojiš, ne možeš da ga pustiš da igra… Svaku ekipu kažnjava, svaku grešku, ne samo svog čuvara, nego i ostale četvorice, i trenera, apsolutno sve tako tačno kažnjava. Igrao sam sa Lebronom, on je vrlo sličan igrač Jokiću statistički, i uvek je radio ono što treba ekipi, ali Jokić to radi mnogo efikasnije i sa mnogo manje potrošenih lopti. Svaki trener u NBA je izjavio da nema rešenje za Jokića, da li je to bilo ikad sa Lebronom ili Džordanom, sa Lebronom je bilo par njih, to dosta govori. Stvarno je fenomen, mislim da vidi dva poteza ispred svih“, rekao je Pavlović o Jokiću u našem podcastu „Pick and roll“, što možete da vidite u vrhu teksta.

Još mnogo zanimljivih priča i anegdota je bivši NBA košarkaš i nekadašnji igrač Partizana otkrio u našem podcastu. Da li je moglo bez priče o Lebronu Džejmsu? Nije, ipak su delili i svlačionicu i parket godinama u najjačoj ligi sveta, Pavlović je fenomenalno govorio i o Bogdanu Bogdanoviću i Kobijevom „mamba mentalitetu“, ostalim srpskim NBA igračima, Luki Dončiću…

Naravno, pričali smo i o završetku ligaškog dela Evrolige i oproštaju večitih od elite za ovu sezonu. Ko je posebno u crno-belom dresu oduševio Pavlovića, a šta Miroslav Berić i on misle o Džejlenu Smitu? Kako je bivši NBA as i igrač crno-belih video reakciju Miloša Teodosića i gubljenje živaca tokom debakla na gostovanju u Istanbulu, a šta kažu o partijama Džoela Bolomboja tokom cele sezone?

Pavlović je apostrofirao i Markusa Hauarda kao neverovatnog napadača, verovatno najboljeg u Evroligi, o čemu govore i brojke jer je najbolji strelac ligaškog dela sa prosekom od 19,4 poena po meču za svega 23 minuta po utakmici, a dotakli smo se i Kendrika Nana.

Šta nas sve čeka u plej-inu Evrolige, kako vide već formirane parove plej-ofa, i ko bi mogao da iznenadi? Protrčali smo i kroz NBA na poseban način – šta smo sve zanimljivo pričali, a bilo je dosta toga, možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ na Nova.rs.

BONUS VIDEO “Mića me je faulirao za prve poene u karijeri”: Saša Pavlović u podcastu „Pick and roll“ sa Mićom Berićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare