Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Pred ovaj vikend postali su poznati kompletni timovi za predstojeći Ol-star, a Nikola Jokić je još jednom izborio mesto startera.

Centar Denver Nagetsa je definitivno među glavnim zvezdama NBA lige, čak i kada to pokušavaju da mu ospore neki reporteri poput Nika Rajta.

PROČITAJTE JOŠ:

Rajt ga je pred vikend svrstao u četvrti ešalon igrača, iako Jokić igra verovatno najbolju sezonu karijere.

Bolju i od prošle kada je postao MVP. Glasovima navijača to je potvrđeno, mada smo svi svesni popularnosti koju uživa Lebron Džejms.

Bilo je za očekivati da će Lebron dobiti najviše glasova, pa je na poslednjem preseku imao 6,8 miliona glasova. Stef Kari je jedini koji je uz Lebrona prebacio šest miliona.

Jokić je takođe bio u vrhu jer su mu ljubitelji košarke dali 4,1 milion glasova, pa je bio ukupno peti od svih košarkaša u najjačoj ligi na svetu.

Dakle, nesporno je da neko prepoznaje kvalitet. Posebno kad jedan čovek sam vuče Denver Nagetse osakaćene povredama cele sezone.

Da Jokić ne igra ovako kako igra, pitanje je u kakvom bi „kanalu“ bili u ekipi iz Kolorada i da li bi već na polovini sezone digli ruke i rekli – tankujemo!

Ovako, plej-of nada je tu, iako nisu Džamal Marej i Majkl Porter Džunior kao skupo plaćene zvezde koje trenutno ničemu ne služe.

Lebron, s druge strane, ima neke partije kada pokazuje da mu i sa 37 godina nema ravnog. Odigrao je 36 utakmica i ima nešto preko 29 poena u proseku. Pa neverovatno!

Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Lejkersi nisu ni senka šampionskog tima iz 2020, ali kad Džejms „zagrize“, šanse timu iz Los Anđelesa drastično rastu u borbi za plej-of.

Među starterima na zapadu su, pored Jokića i Lebrona, još i Stef Kari, Dža Morant i Endrju Vigins.

Morant igra košarku kakvu svi vole da gledaju i za koju plaćaju karte sa zadovoljstvom.

Skok, okret, atletsko kucanje, pa onda banana sa dve ruke. Dečko iz večeri u veče pokazuje da je zaslužio prvi Ol-star start.

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Uz to ruki godine 2020. ima 25,8 poena u proseku i apsolutno će svoje mesto opravdati u Klivlendu 20. februara.

Kari je na početku sezone „žario i palio“, ubacivao trojke kao sumanut, oborio rekord Reja Alena i vratio malo onog duha Golden Stejt Voriorsa koji nam je falio u protekle tri godine.

Tokom protekle tri sezone taj duh je nestao, uglavnom zbog povreda glavnih aktera i neke vrste „hibernacije“ Ratnika dok se najveće zvezde ne oporave.

Kada se to desilo sa Karijem, Voriorsi su počeli da igraju bolje i da se bore za vrh zapadne konferencije, dok Stef ima 25,8 poena u proseku.

FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Bilo je tu i kontroverzi, jer je recimo Klej Tompson u jednom trenutku, tek što se vratio iz teške povrede, dobijao više glasova navijača od recimo Demara Derozana. Sve na konto popularnosti, a ne učinka na terenu.

Derozan je u Čikagu pronašao novi život i igrao je početkom sezone u maniru pravog Ol-stara. Izabran je i on na istoku, ali je bilo kritika na račun glasanja.

Koliko Voriorsi imaju jaku navijačku bazu, ali i podršku stručnjaka, pokazuju i slučajevi Endrjua Viginsa i Drejmonda Grina.

Grin je izabran za Ol-star, iako ima u proseku približno po sedam i po poena, skokova i asistencija na svakom meču, što i nisu baš top brojke, ali su dovoljne da bude rezerva. Odmah nakon što je izabran, objavljeno je da će propustiti utakmicu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Vigins nije imao potrebe za time sa oko 18 poena po meču, ali je zanimljivo da je njemu broj glasova skočio kada je ogromna K-pop zvezda BamBam pozvao da se glasa za Viginsa.

BamBam samo na Tviteru ima skoro deset miliona pratilaca, uticaj u Aziji je veliki, a tamo se revnosno prati i američka košarka.

Otud jedan poziv može da menja sve, pa je tako Vigins posle poziva pop zvezde sedmog januara, skočio u glasanju.

Tvit je bio prvi u trendingu na Tajlandu i to u danu kada su se glasovi računali duplo.

Od rezervi, na zapadu je tu Luka Dončić, iako je objektivno zaslužio pre Viginsa da bude starter bar po kvalitetu pruženih partija.

Devin Buker, Rudi Gober, spomenuti Grin za koga će Adam Silver tražiti zamenu, tu je i Donovan Mičel, Kris Pol i Karl-Entoni Tauns.

Opasna konkurencija. Na drugoj strani je nešto „tanji“ istok. Kevin Durent predvodi startere, uz Janisa Adetokumba, Derozana, Džoela Embida i Treja Janga.

Foto Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Od startera se ne zna ko ima više poena u svojim rukama, zaista. Najslabiji je Derozan, a on ima 26,4 poena po meču.

Najviše ima Durent sa 29,3 poena, a svi ostali su negde između. Embid je u petak postao prvi u MVP trci ispred Jokića jer je u januaru ubacivao preko 34 poena po meču.

Rezerve su na istoku Džmi Batler, Darijus Garland, Džejms Harden, Zek Lavin, Kris Midlton, Džejson Tejtum i Fred VanVlit.

Što bi se reklo, slabija „klupa“, mada tek treba videti kako će konačne ekipe izgledati.

FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES
FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES

Durent je kapiten istoka i igra nestvarno čak i na pragu 34. godine. Dribla, šutira, daje trojke, zakucava.

Harden se u Bruklinu svađa sa Durentovim Netsima, u kojima Kajri Irving ne igra zbog toga što odbija vakcinu protiv koronavirusa, pa je izostao iz ikakve priče o Ol-staru ove godine.

Embid je gotovo nezaustavljiv pred svoj peti nastup na skupu najvećih zvezda NBA lige, a Jang u Atlanti malo cepa mrežice, malo hrani Bogdana i saigrače asistencijama.

Draft ekipa za Ol-star je desetog februara, a vikend će trajati od 18. do 20. u Ohaju. Tih dana ostaje da se nađe slobodno vreme jer je garantovana najbolja košarka na svetu.

BONUS VIDEO: Jokićev trener o odlasku u Megu i viziji o Partizanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar