Foto: Tanjug/ AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms doživeo je nezgodnu povredu zgloba desne noge i neposredno posle utakmice sa Atlanta Hoksima pojavile su se prve prognoze.

PROČITAJTE JOŠ:

A one nisu baš dobre za Lejkerse jer NBA insajderi navode da će Lebron sa terena odsustvovati „na neodređeno vreme“.

U suštini, Lejkersi time ostavljaju više prostora za dalje analize i testove, što ne mora nužno da znači da će pauza biti duža.

Ali može vrlo lako da bude, imajući u vidu godine Lebrona Džejmsa (36) i način na koji je do povrede došlo.

Džejms je oštetio ligamente smeštene iznad zgloba, a između tibije i fibule i doživeo „visoku povredu zgloba“, koja se razlikuje od običnog istegnuća po tipu povređenih ligamenata.

Lebron se povredio početkom druge četvrtine u utakmici protiv Atlanta Hoksa u subotu uveče. Na njega je ramenom, u borbi za loptu, naleteo Solomon Hil.

Džejms je neko vreme bio u bolovima na parketu, zatim se pridigao, postigao jednu trojku, ali ubrzo odšepao u svlačionicu i više se nije vraćao do kraja utakmice, završene 99:94 i pobedom Hoksa.

Pre nego što je izašao sa parketa, Džejms je odigrao 11 minuta i već je imao deset poena i četiri asistencije.

Treba napomenuti da je odranije povređen i Entoni Dejvis, koji već neko vreme ima problema sa Ahilovom tetivom, pa su pred braniocima titule u NBA ligi veliki izazovi.

Lejkersi su bez njih dvojice u minusu kada je reč o poenima u odnosu na protivnike i to za tri poena. Samo sa Džejmsom na terenu i dalje su bili u plusu za sedam poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar