Foto: Tanjug/ AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Košarkaši Atlanta Hoksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse u Stejpls centru u subotu uveče sa 99:94.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogdan Bogdanović, srpski bek iz Atlante nije ponovio partiju od pre nekoliko večeri kada je ubacio 23 poena, ali nije ni morao, jer je u Hoksima briljirao Džon Kolins sa 27 poena i 16 skokova.

Srbin je ubacio deset poena i šutirao je tek 4/10 iz igre, a imao je i tri asistencije. Danilo Galinari je postigao 18 poena, a Trej Jang je imao 14 uz 11 asistencija.

Lejkerse je predvodio Montrezl Herel sa 23 postignuta poena, 16 je ubacio Denis Šruder, a 12 Markif Moris.

Meč je obeležila povreda Lebrona Džejmsa, pa su Lejkersi posle prvog poluvremena ostali i bez drugog od dvojice najboljih igrača, budući da je Entoni Dejvis povređen odranije.

U takvim okolnostima, ali i u situaciji kada su Lejkersi spolja malo šta pogađali, nisu se mogli nadati boljem ishodu.

Igra im je postepeno opadala od drugog minuta druge četvrtine kada je Džejms hramajući napustio teren zbog povrede zgloba.

Njemu je u noge uleteo Solomon Hil, Džejms je ostao na parketu još jedan napad tek toliko da pogodi trojku i ubaci deseti poen za 11 minuta i više od toga nije mogao.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Nisu ni Lejkersi koji su se držali trojkama do poluvremena kada su vodili 53:52. U nastavku su se nizali promašaji, Klint Kapela je skakao kao na „federima“, Kolins je sve pogađao i za Hokse prosto nije bilo leka.

Spomenuti Hil je na kraju prve četvrtine ubacio trojku za 28:25 u korist Atlante, Montrezl Herel je pogodio jedno od dva slobodna bacanja pred poluvreme za poen prednosti Lejkersa, a već u trećoj deonici stvari kreću nizbrdo za tim iz Kalifornije.

Trej Jang je dao trojku, Kolins se nadovezao slobodnim bacanjima, pa Jang flouterom i Hoksi su trojkom Kolinsa otišli na 64:53.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Do kraja trećeg perioda je ostalo još oko sedam minuta u tom trenutku. Galinari je potom pogodio novu trojku kojom je vratio prednost svog tima na deset poena.

Upravo njegovim pogotkom Hoksi su otišli na +13 pred kraj treće deonice, a u četvrtoj je nekoliko šuteva promašio i Bogdanović.

Atlanta nije blistala šuterski, ali Lejkersi bez Džejmsa i Dejvisa naprosto nisu ista ekipa i to je u Stejpls centru bilo jasno kao dan.

Lejkersi sada imaju 28 pobeda i 14 poraza i treći su na zapadu NBA lige, dok Atlanta na istoku ima 22 pobede i 20 poraza i četvrta je u svojoj konferenciji.

NBA tabela, istočna konferencija:

NBA tabela, zapadna konferencija:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar