foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezdin bek je prošle godine bio deo Radonjićevog tima, pa odlično poznaje njegov sistem

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 sati igraju protiv Panatinaikosa u meču drugog kola Evrolige, a svoja očekivanja pred meč izneo je bek crveno-belih Stefan Lazarević.

„Otvaramo sezonu Evrolige pred svojim navijačima. Znamo šta za nas znači domaći teren i kakvu nam energiju i prednost daje u odnosu na ostale protivnike. Rival nam je poznat, gledali smo i pripremali smo se za utakmicu. Od prvog minuta moramo da ispunjavamo zadatke za koje se pre toga dogovorimo i da idemo korak po korak za vreme utakmice“, rekao je Lazarević.

PROČITAJTE JOŠ:

U Beograd se vraća i Dejan Radonjić koji je prošle sezone osvojio tri titule sa Zvezdom.

„Biće specifičan ambijent. On je sinonim za uspehe Zvezde, a mislim da će atmosfera biti dobra. Biće raznih detalja, poznat nam je njegov sistem, ali možda spremi nešto drugo za nas. Fokus od početka mora biti maksimalan da bi nas doveo do pozitivnog rezultat“.

Panatinaikosu neće igrati Nejt Volters, pa problem potencijalno može biti organizcija igre.

„Mislim da su u deficitu sa organizatorima igre. Volters neće igrati, tako da jedini plejmejker im je Paris Li. Ima tu igrača koji mogu da preuzmu odgovornost, od svih nam preti opasnost, fokus mora biti na svima, pogotovo što se tiče odbrane iz koje crpimo energiju“.

Panatinaikos ima tri vezana poraza i u lošoj je formi na startu sezone.

„Sa te strane će biti pritisak na njima, s obzirom da nisu upisali pobedu još. Evroliga sama po sebi daje dodatan motiv ekipama, ali i mi imamo motiv da pred našim navijačima pobedima. Mislim da će utakmica biti na visokom energetskom nivou, puna kontakata i fizičke igre i da će obe ekipe želeti da odnesu pobedu“.

Zvezda takođe ima probleme sa povredama, a tim još uvek nije uigran.

„Upoznajemo malo više jedni drugi, vreme utiče na to“.

BONUS VIDEO Otpao deo plafona na meču Zvezda – Efes, zamalo pao na igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar