Foto: FIBA.com

Izgleda da poslednji voz za NBA i dalje nije prošao

Srpski košarkaški reprezentativac Vasilije Micić bio je na pragu odlaska u NBA ligu proteklog leta, ali je ipak ostao u Efesu sa kojim ima ugovor na još dve sezone.

Prema istraživanju poznatog portala „Basket News-a“ i renomiranog novinara Donatasa Urbonasa, skoro 50 odsto generalnih menadžera iz Evorlige smatra da je Miciću ovo poslednja sezona u Evropi i da će ga neki NBA tim sigurno angažovati narednog leta.

PROČITAJTE JOŠ:

Prava na Micića i dalje polažu Oklahoma Siti Tanderi, ali oni za sada nisu pokazali inicijativu da dovedu Srbina u svoje redove i pruže mu ono što traži.

Tokom leta pominjalo se da bi Micić mogao da pređe i u Denver kod Nikole Jokića, a u igri su bili i Milvoki Baksi i Čikago Bulsi.

Ipak, Micić je do sada više puta isticao da neće po svaku cenu ići u NBA, da će pažljivo odabrati naredni klub i da je srećan u Efesu sa kojim je dvaput bio šampion Evrope.

Osim Micića, generalni menadžeri smatraju da bi u NBA mogli da se otisnu i Majk Džejms, Saša Vezenkov, Džanan Musa i Rokas Jokubaitis.

Takođe, Micić je prema nekim istraživanjima bio treći najbolji igrač koji još uvek ne igra u NBA ligi.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar