Foto: Printscreen Sport klub

Trener Real Madrida Pablo Laso kaže da je Crvena zvezda zasluženo pobedila njegov tim u napetoj završnici evroligaškog okršaja u beogradskom Pioniru.

Zvezda je pobedila Real sa 65:62 u odloženom meču 20. kola Evrolige i srušila je jednu od prepreka na putu ka Top 8 fazi elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma tvrd meč od početka, dobar, čestitam Zvezdi na pobedi. Uradili smo mnogo dobrih stvari, ali naši procenti šuta za tri nisu bili dobri, a mnogi od njih su bili otvoreni pokušaji. To nam je škodilo u meču u kom smo imali 20 asistencija, što govori kako smo kretali loptu. U odbrani je bilo nekoliko grešaka koje su nas koštale, ali morate da čestitate Zvezdi na pobedi“, rekao je Laso na konferenciji posle meča.

Najefikasniji je kod pobednika bio tandem Nikola Ivanović i Dejan Davidovac sa po 13 poena, dok je Serhio Ljulj imao 20 u Realu.

I Ljulj i ostali njegovi saigrači su se propisno tokom meča ispromašivali, posebno Rudi Fernandez koji nije imao nijedan poen, gde Laso vidi i problem svog tima i uzrok poraza.

„Mislim da je trenutno problem u tome što kad date nekom detetu loptu, šta je prva stvar koju uradi? Šutne je. I srećan je kad pogodi. Šutevi su vrlo važni u košarci, ali nisu jedini važni. Skokovi, dodavanje, postavljanje blokova, sve je bitno. Tako da, mislim da smo radili mnogo dobrih stvari, ali na kraju nismo pogađali šuteve, to je davalo samopouzdanje Zvezdi. Tačno je da smo odigrali solidno i nismo upisali pobedu“.

Pablo Laso, Foto: Starsport

Nije hteo posebno da ističe neke od odluka sudija, koji nisu briljirali u određenim momentima na štetu Zvezde, u završnici na štetu Reala.

„Kad dođem da igram ovde, znam da će da bude teško i da trener druge ekipe sedi ovde, isto bi rekao. Tvrda utakmica i ne bih krivio sudije za to što smo pobedili ili izgubili. Moramo da se prilagodimo i mislim da bi bilo za mene vrlo jednostavno da kažem ‘ok sudije su bile loše’, ali ne vidim košarku na taj način“, priča Laso.

Ipak, prokomentarisao je kontakt Davidovca i Ljulja kada je igrač Reala promašio šut za produžetak.

„Mislim da je verovatno Davidovac faulirao Ljulja u poslednjem napadu, verovatno. Zašto? Jer je hteo da ga faulira, da bi presekao šut za tri poena. Za mene je bio faul, jer je dečko to hteo da uradi. To je dobra košarka od Davidovca. Ako za 40 minuta vi brinete zbog jedne akcije, onda ste vrlo kratkovidi“.

Foto: Starsport

Laso tvrdi da svaki put kad Real igra u Beogradu, on i njegov stručni štab očekuju jake mečeve.

Na pitanje o Fajnal foru Evrolige pre četiri godine, Laso je evocirao uspomene na pobedu Reala tog vikenda 2018.

„Sećam se te noći i vikenda. Uvek sam pričao o Beogradu kao košarkaškom gradu. Ovde smo doživeli lepe stvari, pričajte sa mojom decom, hoće da se vrate u Beograd“, našalio se Laso.

BONUS VIDEO: Majstorija Davidovca u meču sa Real Madridom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare