Foto: FIBA

Košarkaši Kameruna napravili su veliko iznenađenje i pobedili Brazil sa 77:74 na kvalifikacionom turniru u Rigi.

Ovaj rezultat znači da su u polufinale turnira prošli Brazil sa prvog, odnosno Kamerun sa drugog mesta, dok je Crna Gora treća, zbog najgore koš razlike. Brazil je imao +6, Kamerun -1, a Crna Gora -5, kada pričamo o koš razlici.

Veoma efikasna prva četvrtina pripala je Kamerunu sa 29:27, dok je u drugoj Brazil potpuno stao napadački i dozvolio rivalu seriju od 23:0, kojom je praktično rešena utakmica. Druga deonica pripala je Kamerunu sa ukupno 27:12.

PROČITAJTE JOŠ:

Brazil je uspeo malo da smanji zaostatak u trećem periodu (12:16), a onda u poslednjoj četvrtini unese dramu (9:19), ali to nije bilo dovoljno za preokret. U jednom trenutku bilo je 74:74, ali je Džeremaja Hil ubacio trojku za pobedu.

Najbolji u pobedničkom timu bio je upravo Hil sa 22 poena, dok je Bidias ubacio 15.

Kod Brazila je Meindl imao 19 poena, Dias je dodao 16, a Bruno Kaboklo 10 uz četiri skoka. Lošu utakmicu odigrao je Jago dos Santos, koji je imao svega šest poena uz šest skokova i sedam asistencija, ali i šutem iz igre 2/10.

Ovom pobedom Kameruna, odlučeno je da će u polufinalu ta selekcija igrati protiv Letonije, dok će Brazil odmeriti snage sa Filipinima.

Na drugom turniru, onom u Španiji, dogodilo se takođe ogromno iznenađenje. Naima, Liban je sa 74:70 pobedio Angolu, koja je prethodno namučila Španiju.

To znači da je Španija prva u grupi, te će u polufinalu igrati protiv Poljske ili Finske (bolji iz tog duela ide dalje), dok će Liban kao drugi izaći na megdan Bahamima.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Košarka kod Uncle Screw-a (@uncle.screw2)

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare