Foto: twitter.com

Deni Avdija nije imao veče iz snova kada je u pitanju statistika, ali je u najvažnijim momentima pokazao karakter i šampionski kalibar.

PROČITAJTE JOŠ

Sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde, Zufera Avdije, pokazao je da krv nije voda. Iz dana u dan potvrđuje talenat, posle pauze zbog koronavirusa koji je „pokosio“ Vašington, Vizardsi su se kompletirali i stabilizovali, pa su vezali čak petu pobedu.

I to ne bilo kakvu, nego protiv šampionskog tima Los Anđeles Lejkersa, a Deni Avdija je umeo da odgovori na težak zadatak – sačuvati Lebrona Džejmsa.

Za to su on i Hačimura pohvaljeni posle utakmice, a posebno se izdvajaju dve važne trojke Avdije, koji je na kraju imao osam poena.

Prvo je doneo prednost kada je bilo neizvesno, a onda, 54 sekunde pre kraja, ubacio je trojku pri 111:111.

To je donelo kapitalna tri poena pred produžetak, u kom su Vizardsi na kraju slavili.

„Ne plašim se nikog, odgovoriću na izazov svaki put. Ja svakog igrača kog čuvam shvatam podjednako ozbiljno. Svi su mi jednaki, samo sam izašao i odgovorio na izazov, igrao svoju odbranu. Pretpostavljam da je imao teške momente, što je dobro“, rekao je Avdija kada su ga pitali kako je uspeo da sačuva Lebrona u nekoliko ključnih i teških momenata.

Pohvalio ga je i Skot Bruks.

„Mislim da je Deni imao malo oscilacija u prvom poluvremenu, ne znam da li igra prvi put protiv Lejkersa i Lebrona, ali mislim da je uzvratio u drugom delu igre. Takmičio se, parirao, izazovao, imao je skokove, neke šuteve“, rekao je Bruks.

Avdija je imao osam poena i osam skokova, uz poruku da je vreme da se pokaže na velikoj sceni kao deveti pik na draftu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar