Košarkaš hrvatske reprezentacije Krunoslav Simon posle poraza od Finske u osmini finala Evropskog prvenstva (94:86) izjavio je da su Finci zasluženo slavili, ali i da svojim saigračima nema šta da zameri.

„Nemamo sistem, ne izbacujemo igrače. Imamo dobru generaciju ali nažalost, imamo neke igrače koji nam se preklapaju. Svakako nije vreme za ovu analizu posle poraza, treba hladne glave razmišljati“, rekao je Simon.

PROČITAJTE JOŠ:

Prokomentarisao je i partiju Laurija Markanena, koji je ubacio 43 poena, te je pokazao zašto je u NBA ligi.

„Čovek je pogodio 43 poena. Neverovatan igrač. Dogodilo se ono što nismo smeli da dozvolimo. Razigrao se odmah od početka meča. Ubacio je neke šuteve i onda ga je mnogo teško zaustaviti. Svojim saigračima nemam zaista ništa zemeriti, kao što sam rekao, ovo je sport“, istakao je Krunoslav Simon.

Znao je hrvatski bek da Finska neće biti lak rival.

„Interesantna utakmica, ali tako je ispalo na kraju da smo izgubili. Finci su odigrali dobro, imali su jednog sjajnog igrača koji je odigrao vanserijski ali to je sport. Znali smo pre meča da nam oni ne leže i da će biti opasna utakmica. Pokazali su da su bolji i zasluženo su slavili“, dodao je.

Ponovo se posle neke utakmice na Evrobasketu govorilo o suđenju.

„Ne bih hteo da ispadne da se vadim na sudije. Ovi momci su nas danas zasluženo izbacili i još jednom im čestitam. Svakako, sudije su od početka prvenstva ispod svakog nivoa. Šteta je zbog toga jer su se na ovom prvenstvu okupili najbolji igrači Evrope i sveta, i u takvoj atmosferi, sude arbitri koji su objektivno za opštinske lige. Ovo je stvarno sramota, ne kažem da su nas krali, nego samo da su loši“, rekao je Simon.

On je dodao da ne vidi rešenje kada je suđenje u pitanju.

„Neće se ništa promeniti posle ovoga. Najbolje sudije sude u ulebovim takmičenjima. Dok se ne reši taj rat između FIBE i Uleba, sumnjam da će se išta dogoditi“, reekao je hrvatski košarakaš.

Hrvatska je završila takmičenje, dok će Finska u četvrtfinalu igrati sa Španijom.

BONUS VIDEO Eron Gordon o Jokiću, Srbiji i Evrobasketu 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar