Imao je Salin priliku da oseti košarku sa ovih prostora

Košarkaši Finske izbacili su Hrvatsku sa Evrobasketa, pošto su u osmini finala bili bolji sa 94:86 i u četvrtfinalu će igrati protiv Španije.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od najboljih pojedinaca na meču bio je Sasu Salin sa 17 poena, pet skokova i tri asistencije.

Novinari iz Srbije su najpre upitali Salina da li će proslaviti pobedu uz srpsku muziku, pošto je tokom karijere igrao u ABA ligi.

„Možda pustim u svlačionici na zvučniku. Veoma sam srećan, uživaću malo, ali težak je turnir i igramo već utorak“, odgovorio je Finac uz osmeh.

Konačno je dočekao da pobedi u osmini finala sa reprezentacijom, iako u prošlosti nije imao mnogo uspeha u toj fazi.

„Mislim da je mnogo ljudi sumnjalo u nas, šta ćemo uraditi. Na poslednja dva turnira igrali smo u osmini finala i gubili smo. Danas je bilo naše vreme za pobedu“.

Kratko je prokomentarisao i Laurija Markanena, koji je imao neverovatnu partiju sa 43 poena.

„Sjajan talenat, jedan od najbolji igrača Evrope. Vatru koju ima… radi sjajan posao van terena, na terenu, ali i na treningu. Igra srcem i zato jeste u NBA. Nema mnogo momaka poput njega“.

Finska će u narendoj fazi igrati protiv Španije.

„Talentovani su, težak tim za pobediti, malo su mlađi, nedostaju im braća Gasol, sada su tu braća Enrnagomes. Igrao sam sa nekoliko njih i biće teško, ali ne znate nikada… jedna utakmica, možda i njih iznenadimo.“

Pričao je i o Edžonu Mađuniju, plejmejkeru Finske, koji je bio treći najefikasniji u sastavu svog tima protiv Hrvatske.

„Ima karakter, poreklo mu je sa Balkana, možete to da vidite na terenu, ali i u svlačionici. Voli ovakve trenutke, ima velika m**da nekada. Ne kaže na finskom “hajde”, već kaže “‘ajde, ‘ajde”… To je jedna stvar, dobar je momak i dosta pomaže ekipi“.

Podrška sa tribina na ovom Evrobasketu je velika, a Salin očekuje da će biti još više pristalica iz Finske u četvrtfinalu.

„Nadam se možda da će dođi čak i više navijača, sjajno igrati kao košarkaš ovakve utakmice. Navijači te podržavaju“, završio je Salin.

BONUS VIDEO Nova.rs na treningu Italije, koš sa pola i strah: Nije Srbija samo Jokić 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar