ŽKK Crvena zvezda - ŽKK Art Basket
Foto:Nebojša Paraušić KSS

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su četvrtu titulu šampiona Srbije zaredom, pošto su u majstorici finalne serije rezultatom 77:61 bile bolje od Art Basketa u hali “Basket Siti” i slavile sa 2:1 u pobedama.

To je 32. titula državnog šampiona u istoriji ženske sekcije košarkaškog kluba Crvena zvezda, po čemu je ova ekipa daleko najtrofejnija u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je počeo uz dosta nervoze na obe strane, što je prouzrokovalo brojne promašaje, da bi posle trojki Nedeljkov i Katanić Zvezda povela 8:1 u 5. minutu. Crveno-bele su kažnjavale greške Arta, Nedoljkov još jednom pogodila za tri, pa Katanić za dva za 13:1 minut kasnije. Nisu gošće uspevale da dođu do poena, što su domaće koristile i povećavale prednost, da bi Stefanović i Ražnatović trojkama smanjile na 10:18.

Na prvu pauzu Zvezda je otišla sa deset poena viška – 20:10.

Na startu druge deonice Art se malo pribrao, ali crveno-bele nisu dozvoljavale rivalu da se približi, a u 14. minutu posle nesportske Vučković bilo je najvećih 30:12. Pokušavale su gošće da se vrate u meč preko Stefanovićeve (sedam vezanih poena, 21:34 u 18. minutu), u finišu posle nesportske lične greške Janković smanjile minus na 12 poena, ali je Zvezda nastavila u dobrom ritmu i posle „2+1“ Katanić na poluvreme otišla sa „plus 15“ – 40:25.

ŽKK Crvena zvezda - ŽKK Art Basket ŽKK Crvena zvezda - ŽKK Art Basket
ŽKK Crvena zvezda - ŽKK Art Basket ŽKK Crvena zvezda - ŽKK Art Basket
ŽKK Crvena zvezda - ŽKK Art Basket ŽKK Crvena zvezda - ŽKK Art Basket

Bolje je Art otvorio treću četvrtinu, napravio mini seriju 6:0 i smanjio na 31:40, dok je Zvezda bila bez koša više od tri minuta, što je ulazom prekinula Avlijaš. Držao je domaći tim dvocifrenu prednost, preko odlične Bojović povećao na 51:36 u 27. minutu. Međutim, Art je i dalje verovao u preokret, pokušavao šutevima sa distance uhvati priključak, ali su crveno-bele bile bolje i na poslednju pauzu posle trojke Čorto otišle sa velikih 57:43.

U uvodnim minutima poslednje četvrtine Art je ponovo pripretio mini serijom 5:1 i smanjio minus na deset poena, a posle trojke Zec i na 51:60 u 33. minutu. Poentirala je tada kapiten Zvezde sjajna Katanić, pa ukrala loptu, ali je Čolić uzvratila trojkom – 54:62. Ponovo je pogodila Bojović, Art nije iskoristio napad, što je kaznila Nedeljkov za 66:54 četiri minuta pre poslednje sirene. Podigle su Katanić i Nedeljkov sa linije slobodnih bacanja na 70:54 tri minuta pre kraja, a onda je fenomenalna Katanić pogodila trojku za 73:54 i praktično stavila tačku na finale, pa je slavlje crveno-belih devojaka već tada moglo da počne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar