Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkašice Srbije Saša Čađo i Maja Škorić izjavile su da je tim spreman za Evropsko prvenstvo, koje u četvrtak počinje u Španiji i Francuskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Ženska košarkaška reprezentacija juče je otputovala u Valensiju, gde će na Evropskom šampionatu braniti bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu.

„Put je prošao super, imale smo prvi trening i mislim da smo ga dobro odradile. Polako se spremamo za ono što nas čeka. Znamo da je prva utakmica najteža, ali ući ćemo sa velikom borbenošću, kao i uvek. To nam je glavni cilj, da se borimo od prvog do 40. minuta, da pružimo što bolju igru i da pobedimo. Najjača strana će biti ta naša borbenost, to će nam najviše ići u korist“, rekla je Čađo u video izjavi dostavljenoj medijima.

Škorić očekuje da će dobar rad na pripremama doneti rezultat.

„Put je bio naporan, ali brzo smo na to zaboravili. Prvi trening već je odrađen i spremne smo za ono što nam dolazi. Očekivanja su uvek velika, s obzirom na uspehe koje smo imali u prošlosti. Spremali smo se naporno, nadam se da će rezultat iz toga proisteći. Malo smo se oporavili od puta, osetili smo teren, koševe… Hala je prelepa, uslovi za igru su odlični. Nadam se da ćemo uživati u narednim danima“, poručila je Škorić.

Srpski tim takmičenje u grupi B u La Fonteti otvara u četvrtak 17. juna, prvi rival biće selekcija Italije u 18 sati.

Preostale duele u grupi igraće u matine terminu od 12 sati u petak 18. juna protiv Grčke, odnosno u nedelju 20. juna protiv Crne Gore.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram