Foto: FIBA

Košarkašice Srbije igraće u četvrtfinalu Evrobasketa protiv reprezentacije Španije, u sredu od 21.00 u Valensiji - teže nije moglo.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranice Marine Maljković kao prvoplasirane iz B grupe, sa sve tri pobede, prošle su dalje, dok su se Špankinje među osam najboljih plasirale preko Crne Gore 78:51.

Igraće košarkašice Srbije za polufinale EP protiv rivala kog nikada do sada nisu savladale. Ali, ako neko zna kako se piše istorija, onda su to upravo one.

Tako su i 2015. otišle na evropski tron, a posle tog zlata osvojile su i olimpijsku bronzu u Riju godinu dana kasnije. Bronzu brane i na ovom Evrobasketu, a u četvrtfinalu imaće najteži mogući ispit.

Treba da sruše Španiju u njenoj kući, u Valensiji. Vraški teško, ne i nemoguće, pošto nas je ova generacija navikla da nemoguće pretvara u moguće.

Mnogima je delovalo nemoguće i da Jelena Bruks zaigra na Evropskom prvenstvu 2019. u Beogradu samo tri meseca posle porođaja, pa je kapitenski predvodila devojke do odličja.

Sonja Vasić; Foto: FIBA

Mnogima je delovalo nemoguće i da se Sonja Vasić (devojačko Petrović) vrati posle svih povreda kolena, ali je jedna od najboljih u istoriji pokazala da je jača od svega.

Delovalo je nemoguće i da se Dajana Butulija nađe na parketu posle životne agonije i velikih zdravstvenih problema, pa je iskusni bek pokazao kakvo srce ime i da je u dresu nacionalnog tima sve moguće.

Za mnoge je verovatno nemoguće da se pravo iz klupskog finala doleti na pripreme reprezentacije, kao što su to uradile Nevena Jovanović i Ana Dabović čim su završile borbu za titulu u Francuskoj.

Zato je sa njima sve moguće i vreme je da se prekine jedna negativna tradicija. Španija je uvek bila nepremostiva prepreka, jednom mora da padne, neka to bude u sredu uveče u dvorani „La Fonteta“.

Nevena Jovanović; Foto: FIBA

„Igramo protiv domaćina koji brani titulu prvaka Evrope, tako da treba da budemo maksimalno fokusirane na našu igru pošto neće biti mesta za mnogo grešaka. Cela dvorana će navijati za njih, ali ako naš fokus bude na nivou i svaka igračica uradi ono što je potrebno da dobijemo utakmicu, neće biti problema. Imamo višu ekipu, višu petorku i mislim da će skok biti naša prednost na toj utakmici“, otkrila je Aleksandra Crvendakić.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Riju, Srbija i Španija su se sastajale u borbi za finale, a interesantno je i da će biti rivalke u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju za mesec dana.

„Nije pitanje šta će one uraditi, već šta ćemo mi, a ako smo fokusirane na zadatke u odbrani i napadu, onda smo samouverene da možemo da dobijemo rezultat koji želimo. Na kraju, mislim da će sve zavisiti isključivo od nas“, zaključila je Ivon Anderson, Amerikanka koja igra pod našom zastavom i Srbiju doživljava kao svoju.

Neka tako i bude, neka sve zavisi od naših devojaka koje su u protekloj deceniji toliko puta obradovale naciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar