Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Fenerbahče saopštio je da je kompletan tim, zajedno sa stručnim štabom, završio u bolnici na testiranju kako bi se utvrdilo da li postoje zaraženi koronavirusom.

Turski klub se odlučio na ovaj potez nakon što su klupski lekari, nakon rutinske kontrole, posumnjali da neki od igrača i članovi stručnog štaba imaju simptome karakteristične za Covid-19.

Zato su svi članovi ekipe sa Bosfora morali na testiranje.

PROČITAJTE JOŠ

„Nakon detektovanih simptoma, naš lekarski tim je odmah reagovao i poslao sve članove na dalje preglede. Tek kada se to završi, javnosti će biti saopšteno više informacija“, navodi se u saopštenju Fenerbahčea.

Poznato je da je Željko Obraodvić trener velikana iz Istanbula, u stručnom štabu su i trener Vladimir Androić, i kondicioni trener Predrag Zimonjić, dok za Fener igra srpski košarkaš Nikola Kalinić. Poslednji meč su imali 15. marta kada su savladali Tofaš 84:75.

Podrška je stigla i od velikog rivala, Ergina Atamana, trenera Efesa.

„Nadam se da će testovi biti negativni, ali i ako budu pozitivni, verujem da će se svi oporaviti što pre. Nadam se da ćemo opet igrati protiv njih, u finalu Evrolige i u finalu turskog prvenstva“, poručio je Ataman.

Podsetimo, turska liga jedna je od retkih koja se igrala i pored pandemije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram