Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Igor Kokoškov je kao selektor pokazao put Sloveniji do evropske titule 2017. godine. Tokom reprezentativnih ciklusa sarađivao je sa Lukom Dončićem. Želeo je s njim da sarađuje i u klupskoj košarci.

Međutim, uprava Feniksa čiji je Igor bio trener, 2018. godine je odlučila da sa prvog mesta na draftu izabere Diandrea Ejtona, dok je dalas birao Luku. Igor je posle samo godinu dana napustio poziciju glavnog trenera Sansa, a Dončić je jedna od najsjajnijih NBA zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

„Danas smo licem u lice u Atašehiru. Ne bih danas sedeo ovde sa vama (da je Feniks izabrao Dončića)“, rekao je Kokoškov u razgovoru za turski magazin „Sokrates“.

Selektor Srbije i odnedavno trener Fenerbahčea nema dilemu da će njegov bivšu učenik sijati još jače na košarkaškom nebu.

„Postoji zastrašujući zamah razvoja (kod Luke). Prošle godine je bio jedan od najtalentovanijih, ali danas je među nekoliko najboljih na svetu. Ne treba da zaboravite da ima samo 21 godinu i igraće 17-18 godina.“

Luka u prvom plej-of pokušaju nije odmakao daleko, odnosno nije se primakao blizu šampionskom psrtenu. Ali, Kokoškov ne sumnja da će doći i taj dan.

„Ako ostane zdrav, nema šanse da ne osvoji prsten. Ne vidim silu koja može da ga zaustavi. Znali smo da će biti jedan od najboljih, ali ko je mogao da predvidi da će dostići sadašnji nivo za tako kratko vreme? Niko. Svako ko kaže ‘jesam, taj laže“, objasnio je Kokoškov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare