Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG

Milvoki je izgubio od Majamija i u drugom meču, što je iniciralo mnogobrojna pitanja zašto je najbolji tim tokom regularnog dela tako blizu ispadanja iz trke za titulu već u polufinalu Istoka.

Jedan od odgovora pokušao je da da nekadašnji NBA igrač, a sada TV analitičar, Ričard Džeferson, koji je prvu zvezdu Baksa, Janisa Adetokumba uporedio sa Skotijem Pipenom.

PROČITAJTE JOŠ

„Možda je Janis Pipen. Potreban mu je njegov Majkl Džordan“, napisao je Džeferson.

Nije Skotiju Pipenu, legendarnom članu Čikaga, dugo trebalo da uzvrati.

„Ja nisam Janis, nisam dva puta zaredom osvojio NVP nagradu (što će se grčkom reprezentativcu dogoditi za nekoliko dana). A on nije ja. Pitanje… Ko si ti bio kao igrač?“, uzvratio je Pipen, uz „smajli“.

„Skot Barel“, shvatio je Džeferson šalu i sebe uporedio sa nekadašnjim članom čuvenog tima Bulsa iz 1998. godine, koji je poput njega osvojio samo jednu šampionsku titulu, s tim da se Barel „šlepao“ uz Džordana i Pipena, a Džeferson uz Lebrona Džejmsa na putu Kavsa do trona 2016. godine.

 

 

 

 

 

Džeferson je jedan od legendarnih igrača univerziteta Arizona. Punih 17 godina igrao je u NBA, a pred kraj karijere, 2016. godine, osvojio je šampiponski prsten s Klivlendom.

Stigao je da upozna Beograd kao član selekcije SAD, koja je neposredno pred Olimpijske igre u Atini odigrala meč sa selekcijom SCG u „Beogradskoj areni“, a posle podbacila u Atini (bronzana medalja). Ali sva ta dostignuća daleko su od Pipenovih…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar