Foto: ABA / Dragana Stjepanovic

Ako tražite srpsku košarku gledajte Košarkašku ligu Srbije - tako smo vas savetovali pre nekoliko nedelja.

I bilo je razloga za to, naročito zbog partija bivšeg reprezentativca Raška Katića koji dominira u dresu kragujevačkog Radničkog, te pojedinih bivših velikih talenata večitih rivala koji su svoj put našli u srpskim klubovima.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, stvari nisu tako sjajne kao što se mislilo…

Pojedini srpski klubovi su krenuli stopama Partizana i Crvene zvezde, te u svoje sastave uvrstili veliki broj stranaca.

Razlog za sve to nije baš najjasniji… Da, možda se želi plasman u ABA ligu kroz ABA 2 takmičenje, ali se u svemu postavlja pitanje – da li je to nemoguće uraditi sa domaćim igračima, odnosno da li je moguće da zemlja košarke nema dovoljno košarkaša?!

Odgovor na to delom je dao Košarkaški klub Mladost iz Zemuna, filijala beogradskog Partizana.

Iako su filijale, u nekom ranijem periodu, služile da se mladi igrači velikih timova razvijaju, dobijaju minute, šanse, priliku da se iskale, stvari nisu kao što su bile nekad.

Ratko Varda, legendarni košarkaš, Partizana, Mege, Vašingtona, Detroita, Radničkog i brojnih klubova je ukazao na poražavajući momenat koji je viđem u duelu Mladosti i Rabotničkog.

„Budućnost srpske košarke… Pet stranaca u petorci jedne ekipe iz Košarkaške lige Srbije…“

Upravo je Mladost bio tema proteklih dana, kao klub koji je predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića uvrstio u jednog od svojih velikana, odnosno velikana srpske košarke.

“Mladost postaje nezaobilazni klub za mnoge velikane srpske košarke. Igrači koji su se tada istakli i ostavili neizbrisiv trag u istoriji kluba su Bruno Pavelić, Ivan Matković, Stanislav i Renato Bizjak, Jovan Ivić, Tomislav Vilaret, Zoran Hinić, Dragomir Bukvić, Nebojša Toza Zorkić, Branko Mrđen, Branko Sinđelić, Jovica Antonić, Aleksandar Vučić, Vladan Tegeltija, Nikola Bjegović i Nenad Pujaz”, navedeno je u tom odeljku.

Danas su velikani Mladosti Kvamejn Mičel, Trej Drehsel, Martins Igbanu, Stefon Gombol, Usainu Sar…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare