Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra iz Podgorice plasirali su se u ABA ligu pobedom u drugom rangu regionalnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su protiv Sparsa iz Sarajeva igrali dve utakmice i u njima rešili pitanje pobednika, mada su u drugom susretu poraženi sa 72:71 (21:13, 19:22, 17:19, 14:18).

S obzirom na to da odlučuje koš-razlika, a da je Studentski centar pobedio u prvom susretu 99:89, došao je do titule sa ukupnih 170:161.

Za najkorisnijeg igrača završnog turnira proglašen je Marko Tejić, nekadašnji krilni centar Crvene zvezde.

On je u drugom susretu finala imao 13 poena i 14 skokova. Kod pobednika su prednjačili Amar Gegić sa 19 poena i po četiri skoka i asistencije, kao i Kenan Kamenjaš sa 16 poena i 12 skokova.

Flečer Megi je bio najbolji u timu Studentskog centra sa 16 poena, dok je Brajon Alen, kao i Tejić, imao 13 poena.

Studentskom centru je ovo bila prva sezona u ABA ligi 2 i odmah su uzeli titulu, dok će Spars imati još jednu šansu da se domogne najvišeg ranga.

Sarajevski klub će do ABA lige moći kroz baraž u kom će igrati protiv Splita. Inače, Studentski centar crnogorski mediji opisuju kao filijalu i razvojni tim Budućnosti.

Studentski centar je svoje utakmice ABA 2 igrao u Morači, pa će deliti parket sa ekipom Budućnosti, a biće i peta ekipa iz Crne Gore koja je igrala regionalno takmičenje uz Mornar, Budućnost, Lovćen i Sutjesku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar