Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Studentskog centra iz Podgorice ostvarili su veliku pobedu u prvom meču finala ABA 2 lige protiv Sparsa - 99:89.

Ekipa iz Podgorice došla je do ogromne prednosti i u revanšu će braniti velikih plus deset, s obzirom na to da se igra na koš razliku.

PROČITAJTE JOŠ

U poslednjih 30 sekundi, Sparsi su imali zaostatak od tri poena, ali su u želji da dođu do pobede, naparvili niz grešaka i na kraju izgubili sa ubedljivih 10 poena razlike.

Vodio je gostujući tim, koji predvodi Nenad Trajković dvocifrenom razlikom tokom najvećeg dela utakmice, rasla je ta prednost i do +15, što je na ovom susretu bila maksimalna prednost za Podgoričane.

Ipak, loš početak i očajna završnica, koštale su domaći tim koji će imati težak zadatak da nadoknadi prednost Studentskog centra.

Do pobede, Studente su predvodili Nikola Pavlićević sa 20 poena, Bajron Alen sa 18 poena i pet asistencija i Marko Tejić koji je susret završio sa 17, šest skokova i tri asistencije. Igor Drobnjak je takođe bio dvocifren sa 11 poena.

U prvi plan kod Sparsa je iskočio Gediminas Orelik, koji je bio najefikasniji sa 20 poena (6/13 za tri), a jedan poen manje postigao je nekadašnji košarkaš Partizana, Amar Gegić, koji je uz to imao sedam skokova, pet asistencija i čak šest ukradenih lopti. Po 18 poena dodali su jedna od najvećih nada bosanske košarke, Kenan Kamenjaš i Almir Hasandić, koji je imao i osam asistencija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar