Foto: KSS/Marko Metlas

Ono što je Crvena zvezda bila pre dve nedelje na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, to je Partizan sada. I ne, ne misli se na kvalitet igre.

Kad je Zvezda došla pre petnaestak dana u Novi Sad, došla je oslabljena za petoricu prvotimaca i morala je da zove juniore da bi popunila tim za takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Neočekivano, crveno-beli su uspeli da osvoje Kup i iznenade i Partizan, a može se reći i Megu, koja cele sezone igra u dobroj formi.

Partizan za vikend igra protiv Zadra u ABA ligi i čeka ga slična situacija jer će praktično imati samo sedmoricu prvotimaca na raspolaganju.

Ključna razlika je što su Zvezdi igrači bili bolesni od koronavirusa, a u Partizanu je do ovakvog stanja došlo nerezonskim odlukama, kojima su povrede sada samo pridodale i uvećale problem.

Cela sezona je haotična i o tome je već bilo reči. Jedna od retkih svetlih tačaka je Rašon Tomas i igrački je jedan od ponajboljih u ekipi.

Rašon Tomas Foto: Starsport

Ekipi koja deluje kao da nema kormilara. Ne misli se tu ni samo na trenera Saša Filipovskog, već na ljude koji odlučuju o pojačanjima i kadriranju unutar rostera.

S jedne strane, imamo Nemanju Gordića koji odlazi u Mornar pravo niotkuda, iako je često u važnim trenucima znao da bude prevaga.

Odlazi i Aleksej Nikolić, koji nije imao minutažu, pa je prošle sezone prosleđen Trevizu. Bilo je tu i povrede kuka, nije sve išlo kao po loju i onda je odjeknula vest i o njegovom odlasku.

Kao razlog se navodi kršenje klupske procedure oporavka. Zvuči neverovatno da u delikantnom trenutku uprava kluba iz Humske nije mogla da nađe neko kompromisno rešenje sa igračem.

Markus Pejdž je povređen, a poznato je koliko Ahilova tetiva, čak i kad je samo upaljena, može da bude opasna opomena sa kojom nema šale.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Novica Veličković, koji je svojim iskustvom doprinosio ekipi, takođe je povređen i ima muke sa zglobom, dok je verovatno najbolji skakač ekipe Vil Mozli van stroja zbog pucanja mišića.

To su već tri jako dobra igrača. Pejdž radi, ali trenira individualno, dok Erik Mika tek što je proigrao i pokazao koliko ume u napadu, zadesile su ga poteškoće sa laktom.

Za sve to vreme je Kodi Miler-Mekintajer potpisao ugovor sa Buržom do kraja ove sezone. A bio je jedan od najpotentnijih strelaca u crno-belom.

Mesec dana je bio van takmičarskog tima crno-belih, a javno je nagovestio i da će objasniti zbog čega nije igrao poslednjih nedelja.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Neobično je i kad se pogleda situacija sa Gordićem, koji je otišao u Crnu Goru mada to nije naročito otvoreno nagovešteno.

Jednom rečju, čudno… Partizan od prošle godine u ovo vreme se urušio kao kula od karata i ne deluje realno da se sve ovo sada dešava samo zato što nema para.

Jer, ako je to slučaj, zašto se onda toliko dugo plaćao otpisani Miler-Mekintajer (ako se uopšte plaćao)? Moglo je da se nađe i sa njim valjda neko rešenje da Partizan prođe što bezbolnije.

Jesu pare potrošene prošle godine, „kockanje“ na sve ili ništa se nije isplatilo zbog prekida sezone, pa sad hajde kud koji mili moji. Nažalost.

Gordić Partizan
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crno-beli su pokazali da znaju da sastave dobar tim kad se uslovi poklope sa trenerom i njegovim kontinuitetom dužim od godinu dana. Ali, Trinkijeri je odavno prošlost i sve više se čini da je to bilo njegova zasluga.

Jaramaz je odličan igrač, ali je čitave sezone i on imao problema s povredama, a kad tome dodamo i Radeta Zagorca koji nije na nivou, Partizan teško sklapa pouzdanu petorku prvotimaca.

Tim pre što se Džoš Perkins, plejmejker često utopi u sivilo ekipe. On je plej kome je prva opcija da doda pre nego da šutne i sa 27 posto šuta iz igre do sada u ABA ligi – jasno je i zašto.

Foto: KSS/Marko Metlas

U takvim okolnostima, šansu će po svemu sudeći dobiti juniori. Njih trojica Đorđije Jovanović, Lazar Stefanović i Nikola Radovanović moraće da popune delom spoljne, delom unutrašnje pozicije.

Ukoliko je novac zaista toliki problem, onda je možda rešenje da se proguta gorka pilula i da se puste deca da igraju i kale, a da se već planira remont za sledeću sezonu.

Ova je već propala, kako zbog neuspeha u ABA ligi, tako i zbog ispadanja od oslabljene Zvezde u Kupu Radivoja Koraća. To je sve sada ostalo iza crno-belih, koji se jedva sastavljaju, kao društvo za basket.

Šteta je, povrede su ih takođe poterale maksimalno, ali to nije alibi za spomenute poteze za koje još uvek nije dato logično objašnjenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar