FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Karmelo Entoni prešao je tokom proteklog leta u ekipu Los Anđeles Lejkersa u želji da konačno osvoji šampionski prsten.

Entoni se trenutno nalazi među deset igrača koji su postigli najviše poena u istoriji NBA lige, a nesumnjivo će preteći makar još Mozesa Melouna, koji mu beži samo 39 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim prstena, Melo nema ni MVP nagradu, ali s obzirom na godine to će verovatno ostati njegova neispunjena želja.

Među pomenutom desetorkom, nagradu za najboljeg igrača sezone osvajali su Karim Abdul Džabar, Lebron Džejms, Kobi Brajant, Majkl Džordan, Dirk Novicki, Vilt Čemberlen, Šakil O’Nil i Mozes Meloun.

Karmelo je 2003. goidne izabran kao treći pik na draftu, a naredna sezona će mu biti možda i poslednja. Ipak, izjavio je da o tome ne razmišlja i da mu je samo košarka u glavi, te da i dalje oseća strast na terenu.

„Iskreno, ne razmišljam više o tome. U ovom trenutku mi je samo košarka u glavi… Još mogu da radim ono što radim na visokom nivou. I dalje osećam strast. Nisam je izgubio. Moja ljubav prema igri mislim da je sada najveća“, rekao je proslavljeni košarkaš.

Kada se potegne priča o godinama, većini ljudi iz sportskog sveta na pamet odmah padne Tom Brejdi, koji i u 45. godini dominira na NFL terenima. Ipak, Entoni ne planira da bude baš kao legendarni kvoterbek.

„Nemam (još) 40 godina. Brejdi igra samo napad, ekipa ga štiti. Ali, ponavljam ne želim da igram do 50“, kaže popularni Melo.

Entoni je trenutno treći najstariji igrač u ligi, iza Judonisa Hezlema, koji je celu karijeru proveo u Majami Hitu i Andrea Igudale, koji se tokom leta vratio u Golden Stejt Voriorse.

Kao najstariji igrač NBA lige pamti se Nikola Zarnečić, koji je bio poznatiji kao Nikolas Hiki. On je karijeru završio 1948. godine sa nepunih 46 godina.

BONUS VIDEO Željko Obradović o svom kumu Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar