Aleksandar Džikić, Foto: Printscreen Youtube

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić kaže da su izgubljene lopte u poslednjem periodu prelomile meč protiv Crvene zvezde.

Zvezda je pobedila ekipu Budućnosti sa 71:63 u meču drugog kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

„Treba nam ta energija, oni im je daju i to je potrebno. Verujem da će sve ekipe igrati dosta bolje. Mi smo se promenili dosta, imali smo problema u pripremnom periodu, čak i u prethodnom periodu, neplanirano. To sve ide u stranu, izađeš i igraš. Imali smo svoju šansu, nismo je iskoristili. Imali smo kontrolu do poslednje četvrtine, osam izgubljenih lopti, onda u poslednjoj sedam i to je prelomilo. Previše lakih poena je imala Zvezda, trebalo je da igramo brže, mi smo bili statični u napadu, dozvolili smo Kuzmiću da lako rotira na našim visokim igračima u pik end rolu i to je to. Mislim da su sve te stvari popravljive“, analizirao je Džikić meč sa Zvezdom.

U njemu je dominirao Luka Mitrović sa 19 poena i sedam skokova, uglavnom u trećem periodu kada je Zvezda dozvolila veliku seriju Budućnosti od 14 poena.

Tokom četvrte četvrtine Zvezda je napravila seriju 13:0 i time nadoknadila minus za rivalom od pet poena. Tada se napadu Luki Mitroviću priključio i Nikola Kalinić.

Međutim, upravo u drugom poluvremenu je nezgodan pad doživeo Stefan Lazarević nakon skoka i morao je van igre.

„Ima li neko informaciju kako je ovaj mali Lazarević“, pitao je Džikić, a onda je dobio pitanje o tome kako je Danilo Nikolić.

Danilo je pre nekoliko nedelja kolabirao na treningu, a onda je hitno prebačen u Istanbul gde je podvrgnut hirurškom zahvatu.

„Danilo nastavlja sa, ne znam kako se to zove, lečenjem, ali mislim da će biti dobro. Mi smo svi optimisti. Kako je moglo da bude, ovo je dobro, moramo da budemo zadovoljni i tu nema neke filozofije. Stvarno, još jedanput, želim malom (Lazareviću) da taj pad bude sa što manje problema. Sve najbolje“, rekao je Džikić.

BONUS VIDEO: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare