Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ne zna još uvek kakvo je stanje sa Stefanom Lazarevićem, posle pobede nad ekipom Budućnosti.

Zvezda je na svom parketu u ponedeljak uveče slavila sa 71:63 u meču drugog kola ABA lige i nisu dopustili da je Podgoričani savladaju na početku sezone, što se ranije dešavalo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jeste rana faza i početak prvenstva, ali kao što je bilo i ranijih godina, trudili smo se, dali smo sve od sebe da se ne ponovi to. Važna pobeda za nas. U situaciji koja je iziskivala od svih da damo još više, energetski je to bilo i zadovoljavajuće. Naravno, proizvelo je dosta grešaka, ali su ovi momci juče imali par minuta zajedničkog treninga pet na pet, onda nije bilo lako ni za trenera ni za njih“, počeo je Radonjić na konferenciji za medije.

Zvezda je oscilirala u neobičnom drugom poluvremenu, pa je u trećoj četvrtini jedva postizala poene, izgubila je, u jednom trenutku i dvocifrenu prednost, da bi je u četvrtoj povratila, posle minusa od pet poena.

„U prvom delu smo dobro kontrolisali situaciju, treća četvrtina je napadački bila loša. Loša i u organizaciji i odlukama. Bilo je potrebno da podignemo još nivo odbrane da bi došli do laganih poena, kad smo to uspeli, bili smo tečniji u napadu i dali neke koševe. Uspeli smo da uđemo u završnicu koja je stabilna, tako smo došli do pobede“, kaže Radonjić.

U drugom delu je veoma težak pad doživeo Stefan Lazarević, o čijem se stanju za sada ne zna mnogo.

„Nadam se da nismo ušli u situaciju da nam još jedan igrač ispadne iz tima jer stvarno više… Ni sam ne znam šta se ovo i ovako nama dešava. Taj prošli meč sa Fenerbahčeom, gde je Ostin proklizao. Nije teža povreda, ali smo ostali bez igrača. Vratili su se Dobrić i Davidovac, da, ali prva utakmica Dobrića posle tri meseca. Mislim da je juče drugi put tek igrao pet na pet. Davidovac koji je posle pauze ušao, moralo je da bude statike. Uprkos svemu došli smo do pobede, nastavljamo dalje, nadamo se da će Lazarević biti dobro, da će Holins moći da nam pomogne“, nada se Radonjić.

Otkrio je i kada se očekuje da se kapiten Branko Lazić vrati na teren i ponovo počne da trenira sa ekipom, pre povratka u takmičarski pogon.

„U tom ritmu koji imamo će još više početi da ostavlja traga. Lazić će za sedam, osam do deset dana početi da trenira s ekipom, to je novost. Nema više prostora za treninge, moramo da koristimo vreme za oporavak i odmor“, kaže trener Zvezde.

Na pitanje o Lazareviću, nije imao preciznih informacija koliko je povređen, ali se uzda da nije opasno.

„U ovom trenutku je nerealno da se da neka tačna informacija, jer mora da se ode na dodatne preglede. Ne mogu da procenim, znam da su doktori uvek oprezniji u davanju tih ocena, čekamo nalaz da vidimo. Pretpostavljamo da nije ništa strašno, ali nama je svaki izostanak po tri dana. Ostin će sad tri, četiri dana, ali ga nije bilo večeras. Videćemo, valjda ćemo večeras imati neku precizniju informaciju“, zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO: Milan Gurović o anegdoti sa Pešićem i Petrovićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare