Lauri Markanen
Lauri Markanen; Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Mnogi su im predviđali "podrum" NBA lige, a oni već imaju 3-0.

Pre početka sezone niko nije verovao da Juta nakon rekonstrukcije tima (otišli Donovan Mičel i Rudi Gober) može da uradi nešto više i pretpostavljalo se da će se sezona pretvoriti u „tankovanje“ kako bi se došlo do što bolje pozicije na draftu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to nisu mislili Lauri Markanen i Džordan Klarkson (jedini starter iz prošle sezone). Oni su želeli da dokažu poentu. Markanen je postigao 31 poen (9/17 iz igre, 2/6 za tri) uz 12 skokova i dve asistencije, Klarkson je brojao do 18 uz šest asistencija, dok je Keli Olinik dodao 20.

Markanen je postigao presudna slobodna bacanja u produžetku nakon kog je doneo pobedu Juti nad Nju Orleans Pelikansima sa 122:121.

„Od početka do kraja, momci igraju žestoko, igraju na pravi način, zajedno i nesebično. Bilo je veoma zabavno igrati prva tri meča. Bićemo sve bolji i učimo više o igri drugog. To se sada pokazuje i uzbudljivo je“, rekao je Olinik.

Juta je pokazala i zavidan mentalitet jer je uspela da se vrati nakon što je Nju Orleans uspeo da istopi njenu prednost od 17 poena. Ipak i Pelikansi imaju razloga za optizam jer od početka godine predstavljaju neugodnu ekipu za svakog.

Si Džej Mekalum je postigao 28 poena, 25 je dodao Zajon Vilijamson, dok je podbacio Brendon Ingram sa samo 10, kao i Jonas Valančijunas koji je stigao do šest poena.

Klivlend je savladao Vašington sa 117:107, a blistao je na debiju pred domaćom publikom Donovan Mičel sa 37 poena (12/29 iz igre) uz pet skokova, a pratio ga je Čedi Osman koji je dodao 16.

U Vizardsima svoj ugovor od 250 miliona dolara odrađuje sjajno Bredli Bil koji je dodao 27 poena uz pet asistencija, dok je Kristap Porzingis stigao do dabl-dabl učinka od 18 poena i 11 skokova.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar