Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Kako sada stvari stoje Alekseja Pokuševskog očekuje čitava sezona uspona i padova.

Majkl Dagno, trener Oklahoma Siti Tandera, i dalje tvrdi da je srpskom košarkašu neophodna bolja igra telo u telo, te da fizički mora da bude bolje spreman.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je počeo sezonu kao starter, sada izgleda pomalo zaboravljeno. U porazu Oklahome od Minesote sa 116:106 odigrao je samo 13 minuta. Srpski as nije tip igrača koji bi mogao za tako malo vremena da napravi toliko korisnih stvari za tim, te je susret završio sa dva poena, dva skoka (1/6 iz igre, 0/2 za tri) uz jednu izgubljenu loptu.

To se bitno razlikuje od prvih mečeva kada je znao da bude i dvocifren. Trener Oklahome je najavio i da čitave sezone neće saopštiti startere, te da će igrači morati stalno da se bore za minute.

Minesota je sa druge strane konačno uspela da pospremi prioritete u napadu i to se videlo po krajnjem rezultatu. Entoni Edvards postigao je  30 poena uz 11 skokova i tri asistencije, a pratio ga je Rudi Gober sa po 15 poena i skokova. Treća igla tima bio je Karl Entoni-Tauns sa 15 poena, osam skokova i pet asistancija.

„Startna postava je rad u toku, ali se vidi napredak. Mislim da smo bili veoma dobri večeras. To je samo proces kroz koji prolazimo, različite petorke i momci koji igraju sa Rudijem, to je kriva učenja za nas u ovom trenutku“, rekao je Kris Finč, trener Minesote.

Oklahoma je igrala bez prvog napadača Šej Gildžus Aleksandera zbog povrede kuka, a najefikasniji je bio Lu Dort sa 20 poena.


NBA liga, 24. oktobar

Klivlend – Vašington 117:107 pp

Nju Orleans – Juta 121:122

Oklahoma – Minesota 105:116

Golden Stejt – Sakramento 130:125

LA Klipers – Finiks Sans 95:112

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar