Dušan Duda Ivković Foto: Zoran Lončarević

Dušan Ivković posebno je izdvajao evropsko zlato iz Atine (1995) kao najdraže, a rado se sećao jedne anegdote iz hotela.

PROČITAJTE JOŠ

O silasku košarkaša Hrvatske sa postolja i dalje se priča, Jugoslavija je došla do evropskog zlata pobedivši Litvaniju u finalu, a to je bilo prvo učešće za naš tim na velikim turnirima posle četiri godine sankcija.

I danas se raspredaju razne teorije o razlozima i teorijama odlaska sa postolja, a Duda Ivković je čuo razgovor koji je dopirao iz susedne svlačionice, u kojoj su bili Hrvati.

„Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: ‘Sad je trenutak da napustimo postolje’. Bili su u svlačionici pored nas. Ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno“, rekao je Ivković u razgovoru za Nedeljnik pre nekoliko godina.

Naveo je i šta se desilo kasnije u hotelu.

„Te noći nije bilo spavanja. Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, skoro je već jutro. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima izlazi, valjda su imali rani avion. Kažem im ja: „Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?“ Niko se nije javio…“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar