Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kreg O'Šenesi, teniski trener i analitičar, nije bio blagonaklon prema Novaku Đokoviću posle poraza na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je izgubio u finalu od Danila Medvedeva sa 3-0, a O’Šenesi, koji je nekada bio deo Đokovićevog štaba, bio je oštar.

Kreg je bio deo tima kada su glavni treneri bili Andre Agasi i Radek Štepanek, ali je relativno brzo došlo do rastanka.

Nije se Kregu dopalo Novakovo ponašanje pri izlivu besa, a onda je ušao u prepirku sa pratiocima.

„Đoković je besan, udario je lopticu koliko je jače mogao. Dečak koji skuplja loptice našao se na liniji vatre i pomerio se u poslednjoj sekundi. Za sekund je izbegnuta katastrofa. Novak je besan, nefokusiran, noćna mora za njega“, naveo je O’Šenesi i ušao u prepirku, čim su ga navijači pitali „da li je došlo do neprijatnog rastanka sa Đokovićem posle saradnje.“

„Ja ne napadam! Ne volim ni ja kada se reketi lome, ali se čini da je odnos prema Đokoviću previše kritičan i nefer. Da, Novak treba da radi na svom temperamentu, ali kada izgubi glavu to sve postaje veća priča. Kada Novak izgubi glavu jureći zlatni slem ili olimpijsko zlato, to odmah postaje deo analize. Priznajte da ovo ponašanje najviše utiče na momka kog toliko volite. Ne izlažite besu svakom ko ukaže na Novakove nedostatke, on je igrač svetske klase, svetski čovek. Ali ima problem da izgubi hladnokrvnost, to ga je koštalo istorije“, naveo je O’Šenesi.

Nije se zaustavio ni u finalu.

„Novak ne kontroliše poene, servise, riterne, drop-šotove zato što ne može da kontroliše svoj temperament. Gotovo da je pogodio dečaka koji skuplja lopte, polomio je reket… Ne može ni da vidi teren, previše je negativan. Novak nema plan, ne zna kako da napadne, ne radi ništa dobro… Njegov bes je blokirao njegov um“, istakao je O’Šenesi.

BONUS VIDEO – Novak Đoković i izjava posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare