Foto: TANJUG/AP Photo/Aaron Favila

Neki igrači su baš ponosni.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Košarkaši Litvanije brže su se oporavili od poraza u četvrtfinalu, eliminisala ih je Srbija, pa su savladali Sloveniju (100:84) u razigravanju od petog do osmog mesta. Za peto mesto na Mundobasketu igraće sa Letonijom, dok će se Slovenci boriti sa Italijom za sedmo.

„Ponosan sam što igram za Litvaniju, na taj način mogu da se odužim državi. Tako mogu da stavim moju državu na mapu. Nastaviću to da radim sve dok mi telo to dozvoljava. Dok sam potreban timu. Ponosan sam što to činim. Ne postoji drugačiji način da provedem leto nego igrajući za nacionalni tim“, velike reči uputio je Jonas Valančijunas.

Legendarni litvanski centar zabaležio je dabl-dabl od 14 poena i 12 skokova, i jasno je stavio do znanja koliko mu znači da brani boje svoje zemlje.

„Borili smo se do kraja, borili smo se za našu državu, ne odustajemo lako. Uvek uživam igrajući za Litvaniju, to me ispunjava“, dodao je NBA as.

Iako su Litvanci pobedili u grupnoj fazi i SAD, to im sada ništa ne znači jer ih je Srbija zaustavila na putu ka borbi za medalju.

„Bilo je lepo pobediti SAD, ali sada ne znači ništa. Šteta što neke druge stvari nisu otišle u našem smeru u četvrtfinalu“, zaključio je Valančijunas.

BONUS VIDEO Selektor Kanade pred utakmicu sa Srbijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar