Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Majk Meloun, trener Denvera, imao je mnogo reči hvale za svoje igrače.

Nagetsi su poraženi u finalu plej-ofa Zapadne konferencije od Lejkersa sa 4-1 u seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Bez obzira na to, kao glavni utisak ostaje činjenica da su u prve dve runde uspevali da se vrate posle zaostatka od 3-1.

„Toliko sam ponosan… Šta više da tražite od ovakve grupe igrača? Bili su posvećeni, požrtvovani, svašta su prošli kroz 82 utakmice i plej-of… Ne mogu da budem ponosniji“, rekao je Meloun.

On je potom uputio poruku igračima.

„Želim da se sećaju ovog osećaja, da ga iskoriste kao motivaciju. Sve šampionske ekipe moraju da prođu kroz bol poraza, ovde se ništa ne poklanja. Ja volim ovu grupu igrača. Ne treba da budu zadovoljni što su bili u finalu konferencije, naš cilj je i dalje titula“.

Meloun je podsetio i na kompoziciju ekipe.

„Kod nas je sve bilo organski, igrači su sazrevali i gradili se. Da, oni su nas dobili 4-1, ali je serija bila neizvesnija od tog rezultata. Raduje me rast, zrelost mojih igrača, mogu samo da budu bolji“.

Trener je ponovio – cilj je titula.

„Vratićemo se, cilj je titula. Imamo nekoliko nedelja da uđemo u sebe, da vidimo ko smo, da vidimo kako da budemo bolji. Bila su velika očekivanja za ovu mladu ekipu, bilo je pitanje kako će se nositi sa pritiskom, ali je ekipa igrala sa radošću, ne sa pritiskom. Zbog toga smo se i vratili dvaput sa zaostatka od 3-1“.

Meloun je za kraj imao poruku javnosti.

„Teško je da ćete naći bolju priču u ovom ‘mehuru’ od ovih momaka…“, zaključio je Meloun.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar