Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nikola Jokić i Denver Nagetsi nisu uspeli da nastave svoju bajku.

Oni su poraženi u petoj utakmici finalne serije plej-ofa Zapadne konferencije od Los Anđeles Lejkersa i završili sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Denver je dvaput uspevao da se vrati posle zaostatka od 3-1 u pobedama, ali u duelu sa timom iz Kalifornije to nije bio slučaj.

„Borili smo se. I to je nešto. Čak i danas kada smo bili u zaostatku od 16 poena. Nismo odustajali, nismo digli ruke od utakmice. To je nešto što će biti naš mentalitet i naš cilj u narednim godinama“, naveo je Jokić.

Srpski centar je istakao ulogu Džamala Mareja.

„On je neverovatan, on je naš lider. On je borac, takmičar, fantastičan šuter. Igrao je sjajno. On je sjajan“, dodao je Jokić.

Reprezentativac Srbije je podsetio na istoriju…

„Kada sam došao ovde pre pet, šest godina tim je imao 33 pobede. Danas smo u finalu Zapadne konferencije. Mislim da je interesantno razmišljati o tome koliki napredak imamo. I ja kao igrač, mi kao grupa, kao cela organizacija. To je fantastičan napredak“, zaključio je Jokić.

S tim u vezi, Jokića su novinari podsetili da je veliki deo ekipe čine igrači od kojih se nije očekivalo da će uspeti da naprave zapažene NBA karijere.

„Možda zato nismo odustali ni protiv Jute ni protiv Klipersa. Mi smo ovde niko i ništa, mi smo samo momci koji su radili mnogo da budu ovde. Neki nisu ni igrali prvu sezonu, dve, znamo kako je kada se radi mnogo za nešto i kada se ne igra. Kada igrate finale Zapadne konferencije znate koliko je to važno“, zaključio je Jokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar