Foto: twitter.com

Nova sjajna partija Nikole Jokića, Denver je napravio brejk i vodi sa 2-1 protiv Portlanda, trijumfom od 120:115!

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je odigrao još jedan sjajan MVP meč i uspeo je da anulira odličnu utakmicu nekoliko raspoloženijih pojedinaca Portlanda.

Imao je na ovom meču Lilard dobru podršku saigrača, ali su se i Jokićevi probudili kada je bilo najpotrebnije. Pre svih, Rivers.

Doduše, Lilardova ekipa se opet služila i nešto prljavijim trikovima, pa je Kanter smatrao da bi mogao udarcem u lice malo da sputa Jokića.

Pred kraj 3. deonice, pri 82:79 za Denver, nesportskim faulom je patosirao Jokića i nije mu uspelo da ga izbaci iz takta.

Samo ga je odveo na liniju penala, Denver je poveo sa 91:83, da bi Portland izjednačio na 91:91.

Ipak, bila je to lažna nada za Blejzerse, režirao je pobedu Rivers, koji je prvo u aprilu došao na desetodnevni ugovor, a onda je ubacio 16 poena u četvrtoj deonici!

„Sipao“ je četiri trojke iz pet šuteva, pa je Blejzersima preostalo samo da pruže ruku.

Jokić je meč završio sa 36 poena, 10 skokova i pet asistencija, Lilard je imao poen više uz pet asistencija i dva skoka.

Mekolum je bio strelac 22 poena za Blejzerse, Pauel je dodao 18, Entoni 17, Nurkić je imao po 13 skokova i asistencija, što dovoljno govori koliko je Portland imao aduta u igri.

Ipak, Jokićev „džoker“ je bio Rivers, koji je na kraju ubacio 21 poen, Porter je dodao 15, Gordon 13, tu je bio i Kampaco sa 11 poena, osam skokova i osam asistencija.

Nazire se da Denver može da igra sa Lejkersima, koji su poveli protiv Finiksa sa 2-1. Bilo je 109:95 u trećem meču, diže formu udarni tandem šampiona.

Dejvis je imao 34 poena uz 11 skokova, Džejms 21 poen, devet asistencija i šest skokova, parirao je Ejton sa 22 poena i 11 skokova. Imali su Lejkersi dugo prednost, ali su tek pred kraj treće deonice ozbiljnije zagazili preko dvocifrene razlike, sprečivši bilo kakvu naznaku drame.

Pored toga, Milvoki je na 3-0 protiv Majamija. Tim sa Floride se praktično predao, Midlton je ubacio 22 poena, Holidej 19, Adetokumbo je imao 17 poena uz čak 17 skokova.

Naš Nemanja Bjelica je imao 14 poena za 18 minuta, uz četiri skoka i dve asistencije. Iako je imao skromnu minutažu, bio je treći strelac tima, iza Batlera (19) i Adebaja (17).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare