Jokić
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Nikola Jokić spreman je za još jedan meč polufinalne serije NBA plej-ofa sa Los Anđeles Klipersima, koji je na programu večeras od 19 časova.

Srpski centar nosi najveće zasluge što je Denver „ostao u životu“ i što je izborio priliku za šesti meč, pa su ga američki mediji pitali da uporedi svoje čuvare, Ivicu Zupca i Montreza Herela.

PROČITAJTE JOŠ

„Oni su skroz drugačiji tipovi defanzivaca. Zubac je veći i viši igrač. Pokriva reket veoma dobro. Ne mogu da šutiram preko njega tako lako. S druge strane, Herel je snažan momak i uvek mi je uz telo. Atletski je sjajan, a Zubac traži skokove kako u napadu, tako i u odbrani. Prihvataju svoju ulogu i veoma su dobri“, počeo je priču Jokić.

Srbin nastavlja da postiže poene i da razigrava, ali je novo da je u poslednje dve utakmice „lupio“ čak pet blokada, što je sjajan statistički podatak u njegovim kolonama.

„u poslednje dve utakmice, moj vertikalni skok je baš porastao. Fenomenalno je. Skačem baš visoko. Ne znam šta se desilo, da budem iskren. Trener mi je rekao da moramo bolje da gradimo reket, a pod tim je mislio da se bolje postavljamo i hvatamo odbijene lopte. Zapravo, poslednji blok bio je veoma važan. Zar ne? Posle njega smo poveli“, u svom stilu je Jokić prebacio loptu na novinar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar