Još jednu maestralnu partiju u plej-ofu Zapada pružio je Nikola Jokić koji je sa 24 poena, 14 skokova i pet asistencija uz Mareja predvodio Denver do trijumfa nad Los Anđeles Klipersima u petom meču polufinala - 111:105.

Gubili su Nagetsi u jednom trenutku čak 16 poena razlike, ali su se na kraju konsolidovali i uspeli da izbore šesti meč, koji je zakazan za nedelju od 19 časova po evropskom vremenu.

PROČITAJTE JOŠ

Malo vremena imaće za odmor Nikola Jokić i Denver, a srpski reprezentativac otkrio je posle bitnog trijumfa šta je presudilo u korist njegovog tima.

„Mi ne želimo da odustanemo, gubili smo 16 razlike, ali smo se vratili. Polako smo se vratili. Poslednja četvrtina je bila neverovatna. Pogađali smo, a odbrana je presudila, ‘stavili smo katanac’ na kraju“.

Upitan da prokomentariše razliku u nivou igre kada su u pitanju prva i druga, odnosno treća i četvrta četvrtina, Jokić je dao krajnje iskren i realan odgovor:

Pročitajte još: Meloun, Barkliju: Nećemo kući, nije vreme za pecanje!

„U prvoj četvrtini smo promašili neke šuteve, kasnije se to popravilo. Jasno nam je bilo da moramo da damo sve od sebe, sve što imamo. Bilo je pobedi ili idi kući. Zalaganje je bilo neverovatno“, poručio je Jokić.

Srbin je upisao i četvrti uzastopni dabl-dabl učinak i uz Mareja je po običaju bio lider Denvera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare