Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: AP Photo/David Zalubowski)

Treba li još neki dokaz?

Nikola Jokić dominira u plej-ofu NBA lige, u kom je Denver Nagetse još jednom doveo do finala Zapadne konferencije u kojem će im rivali biti Los Anđeles Lejkersi.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi su godinama unazad osporavali Jokiću kako nije dovoljno dominantan u plej-ofu, ali jedan podatak je sada stavio tačku na takve priče.

Jokić trenutno ima najbolji indeks korisnosti (PER) u istoriji plej-ofa NBA lige. Sa 29,04 poena u proseku centar Nagetsa ubedljivo je najbolji igrač u istoriji plej-ofa, a tik iza njega nalazi se Majkl Džordan sa 28,60. Iza njih se redom nalaze Džordž Mikan, Lebron Džejms, Entoni Dejvis…

Nema sumnje da će se u narednim godinama ovi podaci menjati, ali od Jokića se očekuje da još nekoliko sezona iznese na ovom ili još višem nivou, stoga je moguće da će svoj rekord još uvećati.

Što se tiče indeksa korisnosti tokom regularne sezone, Jokić je trenutno na drugom mestu večne liste (27,65) iza Majkla Džordana (27,91).

U finalu Zapada Somborcu neće biti lako, jer su Lebron i Dejvis uhvatili dobar ritam, a Lejkersi žele titulu baš kao u „babl“ sezoni 2019/20.

BONUS VIDEO Jokićeva 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar