Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Nikola Jokić ubacio je 33 poena, ali njegovi Denver Nagetsi doživeli su bez dileme najbolniji poraz ove sezone od Vašington Vizardsa rezultatom 130:128 pogocima sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj desetinki meča.

PROČITAJTE JOŠ...

Denver je u meč ušao odlično, pa je ekipa iz Kolorada nakon 20 minuta igre imala čak 20 poena prednosti (41:21). Vizardsi su u drugom poluvremenu počeli malo po malo da tope prednost ekipe iz Kolorada, trojkom Robina Lopeza prišli su na 50:45, a potom preko Davisa Pertansa stigli i do izjednačenja, 52:52.

Nakon toga Vašington je preuzeo konce igre u svoje ruke, na poluvreme otišao sa 70:64, a tu prednost je čuvao i tokom čitave treće deonice.

Kada je Rui Hačimura zakucao uz faul i Vizardse odveo na 121:108 na 4:39 pre kraja meča, činilo se da je Vašington blizu trijumfa, ali je tada Jokić preuzeo stvari u svoje ruke. Pronašao je Portera na šutu za tri poena, potom isto učinio i sa Grinom, a kada se Marej nadovezao trećom trojkom Nagetsa, „grumenje“ je prišlo na 125:122.

Jokiću je Marej pomogao u završnici pogodivši prvo trojku za 125:125, zatim je, nakon prekršaja Grina nad Bertansom pri šutu za tri poena i sva tri pogotka Letonca sa penala, doneo još jedno izjednačenje 2.1 sekundu pre kraja, ali je Grin prosuo sve prekršajem nad Bredlijem Bilom u poslednjoj desetinki.

Bek Vizadrsa iskoristio je oba bacanja i doneo svom timu veliku pobedu.

Jokić je bio odličan, pored 33 poena imao je devet asistencija i sedam skokova.

Efikasniji od njega bio je Džamal Marej, koji je ubacio 35 poena.

Sa druge strane, Bil je bio heroj trijumfa Vašingtona, ali sa 25 poena nije bio i najefikasniji, pošto je odličnu partiju pružio Davis Bertans, koji je imao nestvarnih 81,8 posto šuta, uz pogođenih svih osam pokušaja sa linije penala, te čak devet trojki iz 11 šuteva, čime je postavio lični rekord.

Deni Avdija, sin legende Crvene zvezde Zufera Avdije, postigao je tri poena, dok je Rasel Vestbruk meč završio sa 12 poena.

Nagetsi su tako zabeležili 13. poraz u sezoni, uz 15 pobeda i trenutno su sedmi na Zapadu, dok je Vašington 13. na Istoku sa devet pobeda i čak 17 poraza.

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar