Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Retko kada Nikola Jokić zakucava, a još ređe to čini na otvaranju utakmice. Sada je as Denvera rešio da silovito krene na Minesotu, pa je u pobedi Nagetsa nad "vukovima" - 128:116 prve poene postigao zakucavanjem.

Jokić je po običaju sa 24 poena uz sedam skokova i šest asistencija vodio Denver do nove pobede, ukupno 39. na Zapadnoj konferenciji, gde „grumenje“ zauzima drugu poziciju iza Lejkersa. Minesota je pala posle uzbudljivog meča 128:116 (43:38, 30:27, 24:22, 31:29), a američkog novinara je po završetku susreta zanimalo kako je Nikola doživeo to što je s druge strane parketa bio njegov najbolji prijatelj u NBA i dojučerašnji saigrač Huančo Ernangomez koji je nedavno trejdovan.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je zabavno igrati protiv Huanča. Pričao sam sa njim pre meča, srećan je što igra, srećan sam i ja zbog njega. Minesota je igrala čvrsto, nisu imali šta da izgube, igrali su jako, imali dosta ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu. Borili su se, ali smo mi našli način da dobijemo utakmicu“, izjavio je srpski as iz redova Denvera.

Neizbežno je bilo pitanje o dva rana i brza zakucavanja. Novinara je zanimalo da li je majstora košarke Nikolu Jokića možda inspirisao nedavni „ol-star“ vikend i takmičenje u zakucavanjima?

„Možda“, moguće da je o tome reč“, u svom stilu će skromni Somborac.