Jelisaveta Orašanin i Svetislav Pešić Foto: Vesna Lalić/Filip Krainčanić/Nova.rs

Nije mogla da oćuti.

Jelisaveta Orašanin Teodosić, supruga doskorašnjeg kapitena košarkaške reprezentacije Miloša Teodosića, izazvala je buru reakcijom na odluku selektora Srbije Svetislava Pešića da na Evropskom prvenstvu ne računa na organizatora igre Virtusa iz Bolonje.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je na Instagramu objavila fotografiju svog supruga sa jednog treninga, uz kratku poruku:

„Mnogi nisu hteli da igraju za reprezentaciju, ali jedan je uvek TEO“, napisala je ona, aludirajući na košarkaše koji se prethodnih godina nisu odazivali pozivima selektora kako bi nastupili u dresu nacionalnog tima.

Reprezentacija Srbije će tako bez Teodosića odigrati dve utakmice grupe I kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke (25. avgust, Beograd) i Turske (28. avgust, Istanbul), nakon čega će početkom septembra uslediti i šampionat Evrope u košarci. U istoj grupi se nalaze još i Velika Britanija, protiv koje će „orlovi“ odigrati još dva meča, i rivali iz prve faze kvalifikacija, Belgija i Letonija.

Izabranici Svetislava Pešića se nalaze na petom mestu na tabeli iza Grčke, Letonije, Turske, Belgije a poravnati su sa Velikom Britanijom, pa je za siguran prolaz na Mundobasket neophodno da dobiju svih šest utakmica koje slede.

Foto: Instagram/Printscreen/Jelisaveta Orašanin/jagodenamagli

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare