Vasilije Micić, Miloš Teodosić
Vasilije Micić, Miloš Teodosić; Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Selektor Srbije Svetislav Pešić precrtao je Miloša Teodosića sa spiska reprezentacije.

Kapiten Srbije neće igrati na Evrobasketu, a n i u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo 2023, piše Mocart sport.

PROČITAJTE JOŠ:

Ova odluka nije bila očekivana, s obzirom na to koliko je Teodosić prethodnih meseci značio Virtusu na putu povratka u Evroligu.

Teo je poslednjih godina bio sklon povredama, a od boravka u Los Anđeles Klipersima i povrede plantarne fascije, više puta je bio van terena.

Svejedno, Teo je bio ključni deo gotovo svakog reprezentativnog tima od 2009. naovamo kada ga je Dušan Ivković profilisao kao lidera ekipe.

Valjevac je bio i deo gotovo svih većih reprezentativnih uspeva zaključno sa srebrom u Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama.

Zbog povreda je propuštao Evrobasket (srebro) i Mundobasket 2019 (peto mesto), pa ga već dugo nismo videli u akciji u dresu Srbije.

„Orlovi“ su počeli sa pripremama prvog avgusta, borave u Staroj Pazovi u centru Fudbalskog saveza Srbije i sredinom avgusta imaju pripremne mečeve.

Između ostalih tu će se sastati i sa Slovenijom, dok ih krajem meseca (25. i 28. avgusta) čekaju mečevi sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket.

Nakon toga sledi glavno takmičenje ove godine, Evropsko prvenstvo, čiju će grupnu fazu Srbija igrati u Pragu.

BONUS VIDEO: Dramatična završnica košarkaške utakmice Srbija – Slovenija 70:67, „orlići“ osvojili bronzanu medalju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare