Ognjen Jaramaz, Partizan - Trento
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ognjen Jaramaz, najbolji igrač Partizana protiv Trenta, uveren je da crno-beli mogu da preskoče i Uniks u četvrtfinalu Evrokupa.

autor: Đorđe Matić

Crno-beli su pobedom nad Trentom završili takmičenje u E grupi Top 16 faze sa učinkom 5-1. Još važnije – obezbedili su prednost domaćeg terena sve do same završnice Evrokupa, pod uslovom da se nađu u polufinalu i finalu.

„Zadovoljan sam kako igram, osećam se dobro na terenu i pun sam samopouzdanja. Ide sve to u dobrom smeru“, kaže Jaramaz i dodaje:

„Nemamo više prava na grešku i možemo da se nosimo sa tim. Postoji doza pritiska sigurno, a na nama je da se izborimo sa tim i odigramo što bolje možemo“.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan će u četvrtfinalu igrati protiv Uniksa koji je doživeo debakl u Monaku. Serija počinje 17. marta i igra se na dve pobede, po sistemu 1-1-1. Pobednik ovog dvomeča ići će na Promiteas ili Tofaš u polufinalu.

„Možda i nije najteži protivnik, jer naš rival je poraženi iz duela Monako – Uniks. Ako su izgubili 25 razlike, onda… Nezgodno je sa takvim ekipama što imaju odlične pojedince, i u svakom trenutku mogu da podignu nivo igre. Mi igramo konstantno dobro, pobedom smo završili ovaj deo Evrokupa, još ranije obezbedili prvo mesto. Posedujemo kvalitet i verujem da možemo da igramo sa Uniksom. Imamo prednost domaćeg terena i možemo da pobedimo u toj seriji“, rekao je Jaramaz.

Navijači već vide crno-bele u finalu Evrokupa…

„Najpre će biti veliki izazov igrati plej-of ABA lige i eliminacione fazu Evrokupa, i biće vrlo naporno. Ako uspemo da prođemo, onda ćemo razmišljati o polufinalu, ima još dosta vremena. Čuo sam da je teško gostovanje, ali ako bude potrebno, oni dolaze dvaput kod nas. Možda dobijemo i 2-0. Biće i njima jednako teško“, poručio je Jaramaz.