Trinkijeri, Partizan v Trento
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Partizana Andrea Trinkijeri nije bio u potpunosti zadovoljan i pored osvajanja prvog mesta pred plej-of Evrokupa.

Crno-beli su pobedom nad Trentom završili takmičenje u E grupi sa učinkom 5-1. Još važnije – obezbedili su prednost domaćeg terena sve do same završnice Evrokupa, pod uslovom da se nađu u polufinalu i finalu.

PROČITAJTE JOŠ

„Kao u video igrici – misija ispunjena. Sada idemo na viši nivo. Morali smo da pobedimo, a bili smo loši i spori u prvom poluvremenu, i nedovoljno ozbiljni. Trento je odigrao vrlo solidno iako nije imao rezultatski značaj“, rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak bio je zadovoljniji partijom svojih izabranika u drugom poluvremenu.

„Uspeli smo da nađemo energiju i bolju odbranu u drugom delu. Smeta mi što smo imali skoro 20 izgubljenih lopti (18 prim.aut) i nismo smeli da dozvolimo da im najbolji šuter (Noks) postigne 20 poena, i da trojke šutira 5/7. To mi smeta i to govori da nismo bili dovoljno koncentrisani“, rekao je Trinkijeri.

Svestan je trener Partizana da ih čeka izuzetno težak protivnik u četvrtfinalu.

„Prvi smo u grupi, u plej-ofu smo i idemo u Kazanj. Čeka nas dalek put, biće teško i moramo dobro da se pripremimo. Veliki izazov je pred nama, ali imamo prednost domaćeg terena do kraja i to je jako važno. Uniks je vrlo kvalitetan i talentovan tim, ima evroligaške bekove koji mogu svako veče da postignu po 20 poena“, završio je Trinkijeri.