Janis Adetokumbo Foto: Oliver Behrendt / AFP / Profimedia

Janis Adetokumbo, najbolji grčki košarkaš, izjavio je da mu je izuzetno žao što je propustio Svetsko prvenstvo prošle godine, te da to nije uradio zbog umora ili sličnih razloga.

NBA zvezda se prošlog leta mučila sa povredom kolena, do poslednjih dana pred prijavljivanje timova nije bilo poznato da li će nastupiti za Grčku, ali je nažalost morao da odustane.

„Mene je bolelo više od svih što nisam mogao da budem s reprezentacijom. Imao sam i dodatni razlog, tamo su bili moja braća Tanasis i Kostas, ali nisam želeo da plačući napustim dvoranu. Svako ko misli da ga je moje odsustvo bolelo više nego mene, misli da tek tako nisam bio tu da pomognem saigračima i da osetim te emocije koje smo imali na Evrobasketu – ne poznaje me uopšte“, rekao je Adetokumbo za „COSMOTE“.

PROČITAJTE JOŠ:

Dimitris Itudis je podneo ostavku na mesto selektora posle loših rezultata, a na njegovo mesto je došao Vasilis Spanulis.

„Dimitris Itudis je odličan trener i imali smo neverovatnu saradnju, voleo bih da smo bili zajedno na Mundobasketu, ali Spanulis je bio idol svima nama koji smo sada u nacionalnom timu. Vasilisu sam rekao da ću imati više dece od njega, osim ako ne planira da dobije i sedmo dete“.

Grčka će na Olimpijske igre pokušati da dođe preko kvalifikacija koje će se igrati u Atini. Na tom turniru je Grčka u grupi sa Egiptom i Dominikanskom Republikom, a u drugoj su Slovenija, Novi Zeland i Hrvatska.

Janis je sprečen da igra u kvalifikacionom prozoru za Evrobasket, ali bi na leto trebalo da bude uz nacionalni tim u pohodu na Olimpijske igre.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar