Siniši Mihajloviću nije prijao povratak u Firencu; Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Vest da je Siniša Mihajlović, trener Fudbalskog kluba Bolonja, pozitivan na koronaviurs unela je pometnju u svet italijanske košarke.

Razlog je činjenica da je srpski stručnjak tokom boravka na Sardiniji bio u kontaktu sa ekipom Dinama iz Sasarija koju za nekoliko dana očekuje početak košarkaškog Superkupa Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Čitajući to u „Korijere delo sportu“, ekipe koje će biti u grupi D, sa Dinamom, tokom prve faze Superkupa, izrazili su bojazan.

„Sigurni smo da će predsednik Lige, Gandini, doneti najbolju i uravnoteženu odluku kako ne bi izložio opasnosti igrače i osbolje“, rekao je Fernando Marino, predsednik Brindizija i izvršni direktor Lige.

Predsednik Umerto Gandini ipak smatra da (još) nema razloga za brigu.

„Ako bilo koji tim ima problem, neka pozove Ligu. Za sada niko nije zvao … Postoji državni protokol koji od ekipa zahteva da periodično vrše analize. Da bi se takmičenje nastavilo, cela ekipa mora pet dana ranije da prođe serološki test. Mihajlović? Ne znamo da li je već bio pozitivan kada je bio u kontaktu sa Dinamom. Trenutno nema pozitivnih u timu. Pošto su provere periodične, videćemo šta će se desiti u narednih nekoliko dana. Kao Liga ne možemo ništa osim da osiguramo da se protokol primenjuje“, izjavio je Gandini.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar