Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Siniša Mihajlović, trener fudbalera Bolonje, najverovatnije se zarazio koronavirusom dok je bio na odmoru na Sardiniji, prenose mediji u Italiji.

Srpski trener trenutno se nalazi u samoizolaciji, a dobra vest je da ne oseća nikakve simptome, što je izuzetno važni kada se uzme u obzir njegova šira zdravstvena situacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da od jula prošle godine Mihajlović vodi bitku sa leukemijom, imao je i operaciju presađivanja koštane srži i nalazi se u rizičnoj grupi.

PROČITAJTE JOŠ: Loša vest: Mihu posle leukemije snašla i korona

List „Republika“ tvrdi da je Siniša virus pokupio najverovatnije na Sardiniji. Profesor Mikele Kavo, diktor hematologije u bolnici Sant’Orsola, tvrdi da srpski stručnjak sada mora da bude maksimalno obazriv.

„Moramo svi da budemo obazrivi, svaki problem, čak i najmanji, mora da se uzme u obzir. Najkritičniji period kod njega je prošao, to je vreme kada je rizik od svake moguće komplikacije bio visok. Ovde pričamo o pacijentu koji je prošao operaciju presađivanja koštane srži, ta delikatna faza od šest meseci je prošla. Zato mi je ipak lakanulo, ali ipak moramo imati na umu da se radi o čoveku koji je imao transplantaciju“, kaže Kavo.

Na pitanje gde je mogao da se zarazi, Kavo kaže da je to najverovatnije bilo na odmoru. Brojni su kontakti koje je tamo imao, a izveštaji kažu da je bio prilično bezbrižan i da nije viđan sa maskom.

„Možda se zarazio na Sardiniji, odakle se vratio u petak. Tamo je malo preterivao. Fotografije iz Porto Ćerva, gde je bio, pokazuju ga bez maske, nejasno je da je posle leukemije, zanemario opasnost od kovida. Imao je žurku u kući Đanluke Vakija, večerao sa Flavijom Brijatoreom, grlio se sa Zlatanom Ibrahimovićem, kog je u januaru hteo da dovede u Bolonju. Takođe je posetio Olbiju sa prijateljem Đanmarkom Pocekom, viđen je sa Paolom Bonolisom, pevačem Fabijom Rovacijem, kolegama Darijom Markolinom, Dijegom Simeoneom, bivšim igračem Rome Erikom Lamelom…Sigurno je želeo sebi da da oduška, nije se štedeo. Monaški život nikada nije bio opcija za njega“, zaključio je doktor Kavo.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar