Kevin Panter Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Moraće crno-beli bar još nekoliko utakmica bez kapitena

Košarkaši Partizana u petak će u šestom kolu Evrolige gostovati Baskoniji, a Željko Obradović ponovo na raspolaganju neće imati dvojicu igrača – Mateuša Ponitku i Kevina Pantera.

Ponitka već dugo ima problem sa ramenom, dok Panter vuče povredu obe noge, odnosno zadnje lože i kolena.

PROČITAJTE JOŠ:

Poljski reprezentativac dobio je udarac u rame još na pripremnom meču sa Fuenlabradom, u Evroligi još i nije dobio pravu priliku da se pokaže u crno-belom dresu, a sada stižu optimistične vesti.

Kako prenosi Mozzartsport, Ponitka već neko vreme radi u teretani kako bi povratio mišićnu masu pre svega u ramenu, koje je bilo na striktnom mirovanju prethodnih nedelja. Zbog toga Poljaka nije bilo na duelima protiv Barselone, Olimpijakosa, propustio je meč sa Megom, kao i dva večita derbija.

Neće Ponitka zaigrati ni protiv Baskonije i Splita, ali po povratku ekipe u Beograd će se priključiti timskim treninzima.

Posle toga će medicinski tim i Obradović proceniti kada je najbolje vreme da zaigra.

Stanje sa Panterom nije baš najbolje, pa je sav fokus prebacio na terapije. Medicinski tim Partizana svaki dan pazi na njegovo stanje i radi s njim, a Panter je ostao u Beogradu i uskoro će biti zakazano novo snimanje da bi se procenio stepen povrede i koliko je još vremena potrebno za oporavak.

Prošlog petka je iz Partizana potvrđeno da će Panter propustiti oko dve sedmice, a sada se čekaju novi rezultati sa snimanja.

Crno-beli će pravo iz Vitorije leteti za Split, s kojim igraju 6. kolo ABA lige 5. novembra od 17 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar