Foto: EPA-EFE/Quique Garcia

Do konačne odluke Evrolige o nastavku sezone ostalo je još dva, a do ACB lige najviše još osam dana, ali za sada još nema konkretnih naznaka šta će biti.

S razlogom, jer prema dostupnim informacijama, ne postoji jednoglasan stav čelnika takmočenja, klubova i igrača. Da ne „veslaju“ svi u istom smeru, najbolji primer su sveža mišljenja Anta Tomića, kapitena Barselone i Šejna Larkina, uzdanice Anadolu Efesa.

„Prvi dani na treninzima su bili čudni, ali smo pronašli ritam. Mislim da je povratak Evrolige komplikovan, jer klubovi dolaze iz mnogih zemalja… ACB liga je u prednosti, jer je u pitanju jedna zemlja and logistika se čini lakšom. Spremamo se da se vratimo utaakmicama, želio da igramo, da se takmičimo“, rekao je Tomić za klupski sajte Barselone.

POČITAJTE JOŠ

I Larkin je na ličnom Instagram profilu objasnio komplikovanost nastavka sezone u Evroligi.

„Nije tajna da s od prekida takmičenja neki košarkaši bili u uslovima koji nisu povoljni za trening i nisu u optimalnoj formi. Faktor rizika od povreda je visok, baš kao i rizik obolevanja od koronavirusa. Ovo nije tipična pauza između sezona ili tako nešto. Situacija je daleko od idealne, mnogi nisu pripremljeni”, napisao je Larkin.

Istakao je da je Evroliga jedno od najboljih takmičenja na svetu i da njeni igrači dolaze iz čitavog sveta.

„Svaki tim zaslužuje jednaku priliku da se takmiči i nije u redu da prvaka Evrope određuje to da li neke zemlje dopuštaju treninge, a druge ne. Ne bi bilo fer prema svim igračima, trenerima i ostalom osoblju koje je tokom čitave godine naporno radilo. Lično, ne bih ništa radije želeo od toga da nastavimo sezonu, posebno imajući u vidu da moja ekipa igra fantastično i imamo velike šanse za uspeh, ali mislim da su prepreke prevelike. Govorim samo u svoje ime, ali sam ubeđen da mnogi igrači dele moj stav”, zaključio je Larkin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)