zvezda partizan
Foto: Starsport

Da li će se Evroliga i Evrokup nastaviti ove sezone, biće poznato najkasnije u ponedeljak. Ali, to nisu jedina dva pitanja na koja će "Komercijalna imovina Evrolige" (ECA) odlučivati 25. maja.

Ništa manje važne važni nisu format takmičenja i broj ekipa u Evroligi, odnosno Evrokupu sledeće sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Kako piše „Mundo deportivo“, ukoliko se dva takmičenja nastave, biće lakše izabrati „dodatne“ učesnike uz 11 suvlasnika takmičenja (Real, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, CSKA, Makabi, Armani i Žalgiris), zatim Bajern i Asvel koji imaju imaju specijalne pozitvnice, te najbolji tim prvenstva Nemačke (ne računajući Bajern) koji će biti poznat posle završnog turnira u Minhenu (6-28. jun)

U suprotnom, ako Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, proglasi prevremeni kraj, odnosno poništi sezonu, postoje dva scenarija.

Po jednom, isti timovi bi igrali i sledeće sezone, a po drugom, Virtus bi dobio poziv, dok katalonski sportski dnevnik ističe da je u takvoj priči i Partizan, koji ima manje šanse od Italijana, ali više od Zvezde, ako se gledaju samo sportski rezultati postignuti do prekida sezone. Teško da mogu večiti zajedno u elitu predstojeće sezone, ako ostane 18 klubova.

Na drugoj strani, Valensija je u momentu prekida sezone bila na desetom mestu, odnosno dva mesta niže od osmog koje joj garantuje učešće u Evroligi. Ali, s obzirom na finansijsku stabilnost kluba, ne bi bilo iznenađenje da ostane, kao što ne bi bilo iznenađenje da ostanu Himki i Zenit, iza koga stoji Gasprom, verovatni glavni sponzor Evrolige od jeseni.

Kako god da bude, osim proširenja, nema sumnje da će biti nezadovoljnih…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare