Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Goran Dragić, slovenački košarkaš igraće za svoj nacionalni tim na Evrobasketu i kaže da ne želi da dolazi uzalud.

Slovenci su pre pet godina, predvođeni Dragićem i Lukom Dončićem, uzeli zlatnu medalju. Pobedili su tada Srbiju u finalu, a Dragić je sa 35 poena bio najbolji pojedinac.

PROČITAJTE JOŠ:

Dragić je na društvenim mrežama poslao kratku poruku: „Vratio sam se“, a onda je ispričao i kako je do toga došlo.

„Bilo je lepo igrati u Ljubljani i u Stokholmu, posle toga sam razgovarao sa momcima koji su imali veliku želju da se vratim. Bio sam i emotivan jer su me nekako ‘napali iz zasede’, jer me je čekao medicinski zahvat i potpisivanje ugovora sa Čikagom. Zbog toga sam tako dugo i čekao. Mnogo ljudi me je ubedilo da se vratim, Rašo Nesterović, Edo Murić. Ipak, najuticajniji je bio moj brat Zoran. Svakog dana me je ubeđivao“, kaže Goran, a prenosi Sport klub.

Svestan je i da sa 36 godina neće imati istu ulogu nekoga ko „rilja“ ceo meč za pobedu, tim pre što je Luka Dončić potpuno stasao u NBA zvezdu.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

„Ja neću igrati 36 minuta po utakmici sigurno, a navikao sam da budem Betmen, a ne Robin. Bitno je da imamo timsku hemiju, da sve funkcioniše, a ja ću biti lider na terenu i van terena. Ovo će biti jedno od najjačih prvenstava. Naša grupa je baš teška, ali Slovenci imaju previše euforije. Ne smemo da ispustimo loptu, već idemo prvo na prijateljske mečeve da se spremimo, pa tek onda u grupnu fazu. Tek tamo ćemo znati koliko smo zapravo dobri. Imamo energiju koja nam daje mogućnost da prevaziđemo svaku prepreku, ali mi još nismo došli tamo gde treba da budemo. Budmo realni, nisam došao da igram za peto mesto, hoću medalju“, kategoričan je Dragić.

Da podsetimo, Slovenija će sada igrati u Kelnu, u grupi B, sa Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Nemačkom i Mađarskom od prvog do prvog septembra.

Pre toga je čeka prijateljski, pripremni meč sa Srbijom, sredinom avgusta.

BONUS VIDEO: Slavlje košarkaša na svadbi Nemanje Nedovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram