Ekipa Panatinaikosa Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Svih 14 klubova Prve lige Grčke (A1), bez ijednog glasa "protiv", na telefonskoj sednici je odlučilo je da se sezona ne nastavi.

Međutim ostalo je otvoreno pitanje šampiona, odnosno da li Panatinaikos, koji posle 20 kola ima dve pobede više od AEK treba da se proglasi prvakom.

Niko nije imao problem za takav ishod na vrhu tabele, jer teško da bi ko PAO zaustavio ka 38. domaćoj tituli. Ali, ukoliko bi “zeleni “ izvezli još jednu zlatnu zvezdicu na dresu, onda bi nekada giganti tamošnje košarke, Aris i PAOK, koji su pretposlednji i poslednji na tabeli, morali da se presele u niži rang.

PROČITAJTE JOŠ

S druge strane, ako se podviče crta ispod sezone bez imena šampiona i ekipa koje ispadaju, sledeće takmičarske godine bi u A1 ligi verovatno učestvovalo 16 ekipa, računajući i dve najbolje plasirane iz A2. To bi značajno opteretilo ionako praznu kasu Lige, pogotovo sada što klubovi ne znaju kako da reše problem isplata igrača i trenera u vremenu mirovanja, dok Liga ne zna šta će se desiti sa sponzorima.

Prema informacijama iz Grčke, konačnu odluku o kraju sezone doneće Košarkaški savez Grčke i Generalni sekretarija za sport. 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram